Tankar om lyckan i livet …

Uncategorized , , , , , , ,

Den, lyckan alltså, är nog helt olika för de flesta av oss. En del av oss föreställer sig, att bara den stora kärleken kommer, så faller lyckan ner som ett rosenregn. Andra däremot väntar på den stora lotterivinsten eller att satsningen på karriären ska löna sig. Finns inte många ord som har så olika betydelse för så många. Ändå strävar vi alla efter lyckan, vår lycka! Tiden går och vi fortsätter att drömma.Som om vi hade all tid i världen. Men klockan går och bortslösad tid kommer inte tillbaka. En sak vi ska börja med genast…..Sluta se tillbaka och fundera på saker du inte gjorde eller på saker du inte borde gjort – se framåt, dit framtiden och de nya möjligheterna finns.

Lyckan genom den stora kärleken. Partnern i vårt liv. Barnen och familjen. Vännerna. Efter skilsmässor, förlust av ett barn och föräldrar, vänner som inte längre är vänner, börjar man verkligen fundera över detta med livets gång och sina drömmar. Så märker man, att lyckan finns närmare än man tror. Lycka måste helt enkelt vara alla de små sakerna i livet, som får oss att le. Enkla saker som barnets kram, husdjurets tillit och kärlek, en god maträtt eller att i lugn och ro läsa en bok. Skogspromenaden genom ett fyrverkeri av höstfärger. Att sluta ställa orimliga krav på oss själva och vår omgivning. Med livet i balans ligger lyckan och väntar.

Jakten på pengar och karriär visar sig kanske vara svårare än man trott. Och lottovinsten lyser med sin frånvaro. Hur ska man då känna sig lycklig när man vaknar på morgonen? Har man otur så tjuter höststormen och regnet öser ner. Det är då vi ska tänka på de små lyckomomenten.. Levande ljus, kanske en brasa, krypa upp i soffan med en bra bok, en feelgood film på tv….En extra god matlåda med till jobbet eller lite lyxigt, värmande småplock hemma. Mysa med älsklingsvovven eller -katten. Själv skulle jag nog ta en kopp gott, hett örtte, mysa med hunden och läsa en deckare.

Lyckan i det lilla är inte att förakta. Tänker på den gamla dikten “Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor” av diktaren Gustaf Fröding. Allt måste inte vara perfekt, lyckan kan kännas helt perfekt ändå. Kanske därför jag är så förtjust i ljusmagi. När jag smyckat ett bord och och börjat mina magiska spell känner jag mig lycklig över att få skicka min önskan till Universum. Tron på att allt kommer att fixa sig förstärker den varma lyckokänslan.

Ljus och kärlek från Laura.