Magisk meditation

Uncategorized , , , , , , ,

Vill du göra något riktigt gott för dig själv? Då ska du börja meditera. Om du redan gör det, då vet du. Jag har skrivit om meditation ett par gånger redan, men får så ofta frågan…”Hur kommer jag igång då”? I början är det bara att sätta sig ner bekvämt på golvet eller på en stol och koncentrera sig helt på andningen. Långsamma djupa andetag ända ner i magen,

När du känner dig trygg med andningen och tycker att du vill tillföra lite mer till meditationen, så finns det helt underbara guidade meditationer på nätet. Likaså finns meditationer där du ska upprepa ett mantra eller en bön under meditationen, tänk då på att du ska förstå innebörden av det du upprepar, Det är viktigt. Viktigt är också att du känner för det du säger, att det är av betydelse för dig.

Jag brukar alltid tillföra lite magi till min meditation. Nu på hösten är det särskilt viktigt tycker jag. Doftande örter, aromatiska oljor och inte att förglömma levande ljus. Gärna fler för att få en riktigt härlig stämning. Ett smudgestick som ryker sakta bredvid är också härligt.

Jag brukar alltid avsluta min meditation med en kopp härligt doftande örtte och avslappnande musik. Gärna Chopin, men annars är jag “musikalisk allätare”.

Ljus och kärlek från Laura