Sommaryoga för själen

energi, harmoni, yoga , ,

Yogapassen är aldrig så härliga som på sommaren. Försöker då alltid göra morgonens yogapass utomhus, iallafall om vädret är någorlunda bra. Likaså efterföljande meditation, helst i skogen vid vattnet. Inte så lyxig strand som på fotot, men platsen vid “mitt” älskade lilla skogstjärn duger flera gånger om. Närheten till naturen känns mycket viktig, nästan magisk.

Nu blir det mer än den obligatoriska solhäsningen, säkert en timme yoga varje morgon. Vill starta dagen med harmoni, för att sedan fyllas av den positiva, kraftfulla energi  jag behöver vid till exempel run- eller kortläggningar. Fågelkvitter är den bästa “musiken” vid både meditation och yoga. För att känna mig riktigt “jordad” när jag tar emot energier går jag sommartid för det mesta barfota i skogen. Vande mig redan som barn vid det. Skönt även om nagellacket blir lidande, hehe. Berättade ju i en blogg, att knallrött nagellack på tånaglarna gör mig glad – man måste hitta sina “glädjebringare”, hur små och lustiga de än må vara.

Väl hemma igen är det min stora tekopp, fylld med nyplockade örter, som väntar. Nyttig och super god. Hallonblad på kvist med ett par mogna hallon, brännässeltopp med blad o frön, chaga och lite älggräs, både blad och blomma. Brukar plocka lite olika. När det svalnat till lite under 40 grader kommer höjdpunkten ner i koppen, en sked honung från en biodlare i närheten. Livet är härligt om man tar vara på de små möjligheterna – olika för var och en av oss.

Ha det gott i denna härliga tid. Ljus och kärlek!