I fullmånens spår

andligt, Eld, harmoni, Önskan , ,

Så här dagen efter superfullmånen känns dess energier fortfafande mycket intensiva. Kraften är enorm. Naturens krafter verka tävla om rekord i mäktiga energier, för nu regnar det också. Vekligen en passande tid för spådom och ritualer ett par dagar till. Igår var jag hela dagen/kvällen, framemot midnatt ute i skogen vid “mitt” skogstjärn för att manifestera – avsluta och starta om. Började egentligen redan natten mellan 30 – 31 juli, när vi hade det fantastiska stjärnregnet med Delta-Akvariderna – du vet ju… varje stjärna en önskan, så vad kan vara bättre än ett stjärnregn.

Nästa stjärnregn kommer 12 – 13 augusti med Perseiderna, som alltid bjuder på fantastiska upplevelser. Då är det stjärnregnet som kallas St Laurentius tårar. Namnet kommer från medeltiden, efter helgonet St Laurentius som brändes på bål och det såg ut som stjärnor, eldkulor och glödande meteoritstenar steg upp mot himlavalvet. Ska vara  ett av de vackraste stjärnregnen så tänk på dina önskningr då.

Nu har vi ett par extra dagar efter fullmånen, att bli av med belastande ovanor, tankar som tynger och personer som ger negativa energier. Riktig “Feng Shui-tid” för att rensa ut och städa bort. Vi närmar oss ju också lördagen – lögardagen, när vi enligt gammal tradition ska städa bort allt onödigt. Även bada och rena oss själva. Passar jättebra med renande örtbad och även bastu, när en stor del av fullmånens kraft fortfarande är kvar. Kanske tillsammans med ljusmagi. Tänd ett svart ljus för det du vill avstå från, skriv ner det på en röd papperslapp och bränn den i elden från ljuset, medan du viftar röken bort från dig! Då uppnår du harmoni och balans.

Med ljusmagi och kärlek!