Trollängar och skuggornas skog

spådom,, Trolldom , , , ,

En plats i skogen som kallas trollängarna, vidsträckta “ängar” av sten som måste slipats under istiden. De är omgärdade av skog där skuggorna aldrig tycks försvinna. Under åren har det blivit min favoritplats för de flesta former av shadow work. Där känner jag mig lite som skuggarbetets och trolldomens “mästare”. Tror jag på det själv – till viss del nja. Inte mästare förstås, men gör så gott jag kan. Tänk riktning attraktionslagen och positivt tänkande. Ritualer för att få bort dåliga energier – ladda positiva. Det är min “melodi”.

När jag gått igenom denna skuggornas skog och kommer ut på trollängarna känns det som att gå i en annan värld. Ibland hittar jag nån färgad sten som jag då brukar använda i vid någon bön eller ritual med ljusmagi. Det känns säkert att göra ljusritualer bland alla stenar, så jag brukar tända 3 lite större ljus. Gärna två i silver och ett i lila. De grå verkar mot dåliga energier och destruktiva mönster, det lila är för mystiken.

Jag brukar göra det lite olika, men mest startar jag en ritual med att rena platsen genom att tända rökelse för att driva bort negativ trolldom. Sen hummar jag mitt spell för att “stödja” ljusens magi. 3 gånger. Spellet innehåller för det mesta en önskan om något. Koncentrera dig, se din önskan framför dig. Strö gärna passande örter över elden.

När jag lämnar trollängarna,väljer jag inte skogen utan går vägen förbi sjön, också den full av stenar. Jag är full av eftertanke. Då och då får jag frågan av kunder…….Varför fungerar inte mitt spell? “Jag har upprepat så många gånger, vid fullmåne, vid födelsedagar! Vad kan det bero på?”

Då kommer min fråga tillbaka – har du gjort din ritual och sen bara väntat? Har du renat din plats ordentligt innan, så alla dåliga energier var borta? Har du satsat nog energi och tror du på resultatet? Har du släppt det och inte gjort nog basarbete, kom ihåg att du tillsammans med spell, böner och ritualer även måste anstränga dig i den fysiska världen. Gäller det jobb, skriv jobbansökningar osv. Det fysiska och det andliga måste samarbeta. Du måste veta vad du vill. om avsikten finns måste du också jobba för den. Glöm inte heller att be änglar och ärkeänglar, vägledare, gudar och gudinnor om hjälp. Du ska satsa på alla kanaler, när det är något du verkligen önskar.

“Skogstokiga” trollhälsningar från ditt medium Laura