Hetta över landet

Attraktionslagen, drömmar, energi, helger, Trolldom , ,

Plus 30, 31, 32 – det får vara nog. Läste att det var 50 år sedan vi hade sådan hetta senast. Men nu säger tack och lov väderleksrapporten, att regn är på väg. Vilken lycka! Men att vi har våra 4 årstider här i landet är för mig en gåva. Naturens skiftningar ger möjlighet till hela spektrumet mellan vila och intensivt liv. Jag har alltid haft svårt att leva i så kallade “varma länder”.

Redan vid halv femtiden på morgonen känns hettan, trots dimman över den lilla träbron. Framåt lunch står luften stilla och “darrar” av hetta. Grannen ligger i solen och tycker det är magiskt. Hon skrattar åt mig, smörjer in sig med ett nytt lager solskyddscreme och vänder andra sidan åt solen, för att få en jämn och fin solbränna.

Jag drar in i skogen till vårt lilla skogstjärn för en härlig simtur. Det är iaf ett mirakel – det annars så kalla vattnet är härligt varmt. Gäller alltid att hitta det positiva, något som oftast lyckas när man verkligen försöker. Ibland kan jag nog vara lite gnällig, så får börja att först hitta mer positiva energier. Just ja,g som alltid tjatar om attraktionslagen och vikten av positiva tankar.

r

När solen sedan är uppe, då är det verkligen hett. Ska sätta mig på en sten och försöka attrahera regn, hehe. Även om jag har lite svårt att tro att jag kommer att lyckas. Läste om att man i forntiden upprepade en bön om regn under 30 min. två dagar i rad, så jag tar med lite regnönskningar i min meditation, samtidigt som jag hoppas på meteorologerna – regn är på väg!

När man går i skogen tidigt i gryningen, är det som om man ser alla skogstroll, vättar, alver och andra väsen gå tillbaka till till sina boningar. Minns hur jag som liten läste Elsa Beskows bok “Tomtebobarnen” med stor förtjusning. Kanske är jag fortfarande lite påverkad av de underbara illustrationerna i boken.

Många hälsningar, ljus och kärlek från Laura