Ljuva sommarregn

glädje, Livsstil, magi, regn , ,

Efter all hetta är det nu äntligen här! Sommarregnet! Magiska droppar som rullar ner över bladen. Doften i naturen efter sommarregn är fantastiskt fräsch och allt är så rent – eventuellt damm är som bortblåst. Hettan som var kändes outhärdlig så jag hade börjat titta i gamla böcker efter “regnritualer”, hehe. Indiansk regndans kändes inte helt rätt, förresten ska den sedan finnas på Balkan än idag. Men hittade förslag om att bränna gröna grenar så röken liknar regnmoln och samtidigt be och uttala spell – blev räddad av regnet, så jag behövde inte ens försöka.

På alla blad blänker vattendroppar som vackra pärlor och jag har redan släppt in den härligt svala, rena luften. Efter hettan de senaste dagarna känns det befriande att bli av med trycket som legat i luften. Jag samlar också regnvatten för att rengöra min kristallkula och spar en del för att göra månvatten under nästa fullmåne.

När det regnar och åskar samtidigt, samlar jag “åskvatten” i en hink för att få skydd mot onda energier och skölja bort sådant som är skadligt i mitt liv. Du kan ju också skriva upp vad du vill bli av med på ett papper och låta regnet skölja bort det åt dig! Samtidigt ber du vädergudarna om hjälp.

På dammen syns ringarna från regnet. Ta en simtur om du vill bli helt renad från dåligt inflytande. Har du suttit helt stilla vid vattnet och lyssnat på regnets rogivande “smattrande” ? – jag hittar inte rätt ord, men det låter lika magiskt som en shamantrummas dova ljud. Otroligt lugnande.

Passa förresten på att samla vatten för att skölja håret, det blir underbart mjukt, inte alls som efter kranvatten. Spolar du därefter med kamomillte får du ett härligt lysande hår om du är blond, är du mörkhårig ska brännässla vara toppen. Också ett slags magi. Framför allt – glöm inte att njuta av vår underbara svenska sommar.

Med ljus och kärlek från Laura. Njut av din lediga tid!