Örtmagi och växtmedicin

hälsa, harmoni, KRYDDOR, magi , , ,

Börjar med mitt favoritte av kamomill. Det har en mild god smak, dämpar oro och ger en lugn natts sömn. Dessutom är den bra mot magbesvär och är antiinflammatorisk. Vid magiska ritualer och böner används den för sådant som har att göra med tur i spel, pengar, lycka och glädje. Sägs också kunna hjälpa till att drömma sanndrömmar och hjälper med beskydd och kärlek. Så glöm inte att dricka en kopp kamomillte före dina ritualer. I gamla Egypten förknippades kamomill med solens gudar och användes till och med som stöd vid behandling av sjukdomar.

Helt underbart är att alltid använda väldoftande örter i rökelse och i små magiska örtpåsar – tänk lavendel, rosenblad, kaprifol – torkat river apelsinskal ger också en härlig doft. Kanel om du tycker om den doften. Du torkar naturligtvis alla örter som ska hålla sig länge. Har du inte en speciell ört-tork, kan du lägga dom på en bomullshandduk i fönstret för att torka. Ta en du som du tvättat i neutralt tvättmedel och inte använt sköljmedel till. Sägs förstöra magin om örten drar åt sig doften från sköljmedel.

Om du gör örtpåsar eller stoppar örterna i amuletter eller vackra små påsar ska du byta ut örterna inom ett år. Ta 1 – 3 – 5 – 7 – 9 passande örter, tänk på udda tal! Håll i amuletten 3 ggr på morgonen och 3 ggr på kvällen och säg ditt “spell” ex “Kärleken flödar till mig. Jag är lycklig”. eller byt kärleken mot pengarna, drömjobbet eller vad du vill. TRO på det du säger – Det är VIKTIGT. Tänk inga negativa tankar.

Örterna är inte vara vackra och nyttiga, de har också alla sina egna magiska egenskaper. Se bara på lavendeln med sina underbart doftande blommor. Används i både te, hudoljor och för aromaterapi. Jag brukar göra lavendelskorpor – goda som just – godis. Lavendeln ger lugn sömn, skyddar mot negativa energier. Sägs till och med ge ett långt liv och kan användas vid alla sorter av healing.

Växter med magisk makt har fascinerat oss människor i århundraden eller längre. Sägner har skrivits om allt örterna kan åstadkomma som läkemedel och häxornas trolldomsörter har sina egna mörka historier. Men häxbränningarna gick våldsamt fram och mången god och duktig medicinkvinna hamnade tyvärr också på bålet. Tack o lov är det bättre tider för “örtagummorna” idag och dessutom finns vetenskapligt stöd för många växter. För en del örter varnar man så det gäller att hålla koll.

Med magiska örters hälsning, ljus och kärlek från Laura