Yogans magi

energi, hälsa, yoga , ,

I yogan handlar det mycket om att minska stress genom att tänka och leva lite annorlunda – med övningar för kropp och själ, men kanske framför allt för att andas annorlunda. Om vi börjar med andningen, så hittar du bra andningsövningar online. Din hälsa och till och med dina känslor påverkas till stor del av andningsrytmen. Rätt andning ger dig styrka och energi för kropp och själ, så att lära sig andas rätt, det är viktigt inför både meditation och yoga. Ja, för hela vår livskvalite.

Yoga är inte bara magi för kroppen utan också för själen. Vill du lära dig “på riktigt” är det bäst att hitta en bra yogalärare, men till att börja med fungerar en CD – kurs eller online. Finns mycket att välja på och man slipper avstå om man har tidsbrist för att gå på en kurs. men tillbaka till magin. Själv brukar jag förbinda både yoga och meditation med magi, framför allt ljusmagi. Frågar du mig vad nu yoga har med magi att göra, då är mitt svar att för att utföra magi, ritualer och manifestationer som ger resultat behöver vi vara i balans och helt närvarande. Detta kan vi få genom yoga och meditation. Vi måste hitta vårt eget sätt – kanske passar musik eller skogspromenader för dig – valet är alltid vårt eget.

Om jag tänker på spådom är det viktigt att den som spår är helt koncentrerad och i balans, för att både kunna ta emot och sända energier.  Till och med om jag vill bli spådd är det lättare att få fram de energier som leder till svar när jag är avslappnad. Det är våra energier som ger svar i form av rätt kort, bilder i en spåkula, pendelns utslag eller de runor som faller på frågan. Ibland är svaret inte det vi så innerligt önskar, men alltid det som gäller för den situation vi befinner oss i. Vi får då möjligheten till eftertanke och kanske väljer vi en annan väg.

Med ljusmagi och kärlek