Tisdagsritual

andligt, ärkeängel, Eld, Önskan , , ,

En av mina absoluta favoritritualer, det är en som jag mestadels gör på tisdagar. Varför? Planeten mars är den som styr tisdagen, planeten för kraft och styrka. Tisdagen är också en eldkraftens dag och färgen är röd! Duken på mitt altare är då djupt röd och där brinner 5 mörkt röda ljus. Ett i varje hörn och ett i mitten. Örterna i min rökelse, som sprider magi och väldoft är kanel, röd, het peppar, lagerblad och torkad mörkröd, doftande ros.

Ärkeängeln Samael är den som jag ber om hjälp vid min tisdagsritual. Han är väl den mest komplicerade ärkeängeln. Nr 5 i raden av ärkeänglarna i The Holy Kabbalah och därutöver härskare över himmel nr 7, där han har 2 miljoner änglar under sig. Vissa ser honom som den fallne ängeln, Satan, men det ska vara fel. Han har skiftande egenskaper och är mer en ängel över både gott och ont. Hans styrka är kraften och makten.

I min tisdagsritual är han den ängel som jag tänder de röda ljusen till, med min önskan om styrka. Jag tackar också Samael för det skydd han ger till mig och ber honom fortsätta skydda hus och hem. Lägg gärna skrivna böner och önskebrev på altaret, när du tänder de röda ljusen. Gör som jag, jag brukar också alltid bära röda kläder vid min tisdagsritual.

Den befriande eldens ängel kallas han också, uppträdande i kvinnogestalt. Det känns som om han vill tända glöden igen. Inifrån, så vi får kraft och styrka att stå emot problem som kan uppstå. Viljan, tankens kraft och positiva energier är oslagbart. Det ber jag om.

De röda rosorna i rökelsen ska hjälpa till med härlig doft och vackra drömmar. Vill jag göra något extra vid ritualen använder jag kristaller. Granater ser vackert ut på den röda duken och sägs beskydda hemmet och familjen. Har du en rubin, står den för tur och rikedom.

Med rosor och röda ljus hälsar Laura från tisdagsritualen….