När förtroendet försvinner

förtroende, själen, självrannsakan , ,

Ibland händer det något, som gör att förtroendet försvinner, Det kan hända under en längre tid sådär lite i taget, eller plötsligt utan förvarning. Privat med vänner, på jobbet eller kanske med mannen/kvinnan i ditt liv. Allt är inte så som du trodde längre, du är både besviken och arg. Känner allt mellan att vara ledsen och nästan hata. Vi är rätt olika när det gäller att hantera våra känslor. Sällan att besvikelse rinner av som vatten på en gås.

När värsta ilskan har lagt sig brukar åtminstone jag börja rannsaka mig själv – vad kunde jag gjort annorlunda? Kunde jag det? Om svaret blir NEJ är alltid frågan hur man ska gå vidare. Svälja förtreten är ingen bra idé, då är det något kvar som ligger och gnager och skaver. På något sätt måste vi gå vidare, särskilt om det är en person vi måste ha kontakt med av olika skäl.

Till slut kommer du fram till att allt förtroende är borta. Då återstår frågan hur man går vidare. Där är varianterna många. Att försöka sopa allt under mattan är något jag försökt mig på otaliga gånger, men aldrig lyckats med. Att på något vis reda ut situationen är naturligtvis den bästa varianten. Om det går – det inte alltid är så lätt. Sista utvägen är att bryta och gå. Avfölja på Instagram och Facebook, inte ha något att göra med varandra mer. Det går, även med livskamraten eller vännen, men kan finnas situationer när det inte är så enkelt.

En jobbig person på ett annars älskat arbete är kanske svårast att lösa, särskilt i de fall när du ibland måste ha kontakt med personen i fråga. Men tänk på att den viktigaste personen i ditt liv är du. Självklart vill du vara ditt bästa jag. Så när något negativt, svårlösligt dyker upp brukar jag själv göra en fullmåneritual för att släppa det dåliga och förlåta sådant som ligger och pyr. Jag tänder rökelse och levande ljus, stänker månvatten och strör blommor eller örter och ber samtidigt till till jordens, luftens, eldens och vattnets andar. Tar papper och penna och skriver ner vad jag vill bli av med, vem jag vill förlåta.

Ta pappret du skrivit på, bränn det i en ljuslåga och vifta röken från dig. Du du förlåter, för att själv bli fri och inte älta längre. Du lägger det som hände helt enkelt bakom dig, släpper det. Fullmånen är en perfekt tidpunkt att rensa bort och göra sig av med belastningar. Säg i tanken eller högt “Jag släpper nu taget om….” och det du skrev på lappen. Uttryck sedan din tacksamhet till universum. Det enkla ordet TACK räcker helt.

Med ljus och kärlek från Laura