Drömtydning

andligt, drömmar, magi , , ,

Våra drömmar betyder mer än vi ibland tror. Särskilt vid nymånen kommer drömmar som har med framtiden att göra. Kanske inte så konstigt, då nymånen är den månfas, som har med nystart att göra. Önskningar och hopp kan komma upp i drömmen och ge små hänvisningar hur vi ska gå vidare med våra framtidsplaner. Då är det bra att ha en drömdagbok liggande vid sängen och genast skriva upp vad vi drömt. Drömmar är något vi annars brukar glömma väldigt fort. Vill vi tyda våra drömmar är det en mycket bra ide’ med både drömdagbok och drömfångare.

Själv brukar jag slappna av när jag tittar upp på min drömfångare på kvällen. Känns som att den tar hand om mig och ger mig fina drömmar. Att den hjälper mig att mota bort dåliga drömmar och bara släpper fram de goda till mig. Drömfångaren sägs ha sitt ursprung i den amerikanska urbefolkningen, men det finns också en nordisk tradition med detta magiska föremål, som ger nätter utan mardrömmar. Du ska hänga upp den vid sovplatsen, bäst i taket över huvudändan på sängen. En handgjord drömfångare är bättre än en massproducerad, som blir mer ett prydnadsföremål. Men det brukar gå att korrigera, så att även den från fabriken får magi.

I drömmen kan allting hända, även våra vildaste fantasier kan visa sig som verklighet i drömmen. Ibland känns våra drömmar väldigt verkliga. Vi minns dem som om det verkligen hänt. Ibland minns vi dem inte alls. Att tyda drömmarna kan hjälpa oss att förstå våra liv bättre. Om du vill börja tyda drömmarna är drömdagboken en fantastisk hjälp. Först kanske du inte minns så mycket, men om du fortsätter att skriva, blir det bättre och bättre. Du minns mer och mer. Vill du ha råd inför uppstarten med dagboken är du välkommen att ringa mig för att få råd. Samma om du vill ha hjälp att tyda dina egna drömmar nu i början.

Saker som ofta påverkar våra drömmar är omedvetna önskningar, bearbetning av all information som vi samlar in under dagen eller kanske är drömmen menad att vara någon form av terapi. Om du lär dig att tolka drömmarna kommer de kanske med en lösning för problem i det dagliga livet. De flesta drömexperter menar att drömmarna speglar mönster i det mänskliga beteendet och det finns drömterapeuter som använder sig av sina klienters drömmar för att hjälpa dm förstå sitt undermedvetna. Nyare forskning visar att drömmarna hänger ihop med hur du mår – både fysiskt och psykiskt – och de sägs vara symboliska budskap. Det som tidigare var oseriöst har fått ryktet polerat.

Själv drömmer jag ibland att jag går längs en järnväg helt utan mål. Vet inte vart den kommer att föra mig, men jag går och går. Den drömmen brukar dyka upp när jag har svårt att besluta mig i någon fråga. När jag väl tar tag i problemet jag grubblar på och avslutar frågan, då försvinner drömmen. Jag drömmer ibland även om något som jagar mig. Det är en mycket vanlig dröm om man är stressad eller känner rädsla för något. Om en deadline närmar sig till exempel. Det är en dröm som du måste ta tag i och lösa underliggande problem, annars brukar drömmen komma tillbaka.

Döden är det egentligen positivt att drömma om. Det är en nystart, något nytt som pockar på plats. Du ska röja bort något gammalt för att få plats med det nya. Lämna en gammal fas i livet! Tänk över hur det ser ut i verkliga livet. Kör du runt i gamla hjulspår? Känner du att det är något som borde ändras? Ta tag i det genast. Vi behöver alla en förändring ibland, du kan se till att den blir positiv. Så har vi det fria fallet. Det har oftast med osäkerhet att göra. Du är rädd för att tappa kontrollen. Eller du känner att andra ställer alldeles för höga krav på dig. Se efter vad du kan släppa just nu, så att du kommer bort från den press du har för ögonblicket. Livet är för kort för att gå omkring och må dåligt. Jobba med ditt självförtroende och gör saker du mår bra av. Hitta en lösning.

LJUS OCH KÄRLEK FRÅN LAURA