Magi, vad är det?

energi, magi, medial , , , , ,

Magi är för mig att genom tankekraft och ritualer kunna påverka energierna runt omkring oss. Det är en form av livskraft . Man talar om Chi, som är det kinesiska ordet för livskraft. Inom hinduismen är Prana livskraften som flyter i kroppens alla ådror och kanaler. Så magiska ritualer, böner och mantran är ett sätt att försöka påverka energierna. Livskraften, dvs våra energier, är möjlig att påverka. Och med våra energier kan vi påverka andras energier.

Redan i gamla gamla böcker står det skrivet, att ju starkare du tror på det du gör och desto mer kraft du lägger på det, desto bättre fungerar det. Den gamla sanningen säger ju….. Det spelar ingen roll om du tänker,,,Jag kan, eller tänger…Jag kan inte, så har du rätt. Tankens kraft är så stark att vi kan påverka ödet om vi tror tillräckligt på det vi gör. Föreställ dig det du önskar, så som om det vore verklighet. Gör bara positiva ritualer, negativa kan slå tillbaka.

Varje gång jag skriver eller pratar om magi, så tänker jag på ett morgon program i radion som jag lyssnade på. Där var den svenska skådespelerskan Amanda Ooms som berättade att hon under ett par år gått in i varenda kyrka hon åkt förbi i Europa, tänt ett ljus och önskat att få tillbaka sin stora kärlek. Hon tror fast på att om man önskar något tillräckligt starkt så blir det så. Jo, de är tillsammans.

Att få ett mirakel att ske, om an aldrig så litet är nästan som att få en ros att växa i snön. Det finns ju energihandlingar som påverkar våra energier, som Chi-Gong, mental träning, akupressur, delar av yogan, meditation, ritualer och fler. Dessa förstärker de positiva energier vi sänder ut.

Ljusmagi i förbindelse med mantra, spell eller bön är bland våra vanligaste ritualer. Likaså rökelse med de mest passande örterna för ändamålet. Ring gärna, så kan vi försöka hitta de mest verkningsfulla ritualerna för dig.

Med magiska hälsningar, ljus och kraft, från LAURA