Åskväder

energi, magi, väder , , ,

Ett par dagar nu har det åskat och regnat. Det är fascinerande med åska, men samtidigt skrämmande och mystiskt. Får alltid känslan av stark kontakt med min mor vid åskväder. Hon brukade alltid spå i kort eller kula när åskan gick, för hon tyckte att alla energier, bra och dåliga, var lättare att nå då. Seanser var också alltid inplanerade vid oväder. Lustigt nog, “pratar” jag alltid med min mor under åskväder. Kontakten känns väldigt stark då., så det ligger nåt i det hon sa verkar det som.

På något vis hör åska, regn och spådom ihop för mig. Kanske för att jag blir så påmind om naturens starka makter. Kanske för att jag växte upp i en familj där mormor och farmor precis som min mor, höll seanser just vid åskväder. Våra förfäder hade tron att det var guden Tor som var ute och slog med sin hammare. Blixten splittrar träd,kan döda och sätta hus i brand, så tanken på Tor, krigsguden, låg nära till hands. Att han då var ute och svängde sin Torsvigg eller Åskvigg, sin stenyxa som förorsakade blixtnedslag. I den grekiska mytologin var det Zeus, den högste gudfadern, som härskade över himmel och jord som använde stenyxan.

Idag vet vi vilka naturfenomen som förorsakar åska, blixtar och dunder. Och det är magiskt nog, för det finns otroliga krafter i väderfenomenen. Nu närmar sig fullmånen och jag brukar använda mig an örtmagi som skydd mot vädrets makter. Jag har faktiskt en torkad mistel hängande i köksfönstret som skydd mot åska och brand. Min favorit rönnen som i Norden är helgat just åt guden Tor, skyddar förutom mot dåliga energier, även mot åska och blixtnedslag. En rönnbärskrans på ytterdörren är idealet. Rönn betyder lycka och skyddar mot allt det onda.

Att hänga upp klasar av klasar av rönnbär lite här och där för att skydda ditt hem, men tänk då på att inte använda enris och enbär på samma ställe. De har rätt lika egenskaper och brukar upphäva varandras verkan, inte förstärka. Trivs inte tillsammans.

När det åskar brukar det för det mesta regna något alldeles “förfärligt” i meningen av mycket. Jag samlar regnvattnet för magi, skönhet och hårskölj. Jag häller det på speglar och på kristallkulan före spådom för att “se” bättre. Dessutom ställer jag ut skålar och små hinkar med regnvatten när åskan går. Då får jag åskvatten, som tar bort skadlig energi och avvärjer ondska mycket kraftfullt. Passa på att fylla på med vatten nu när det både åskar och regnar. Och glöm inte att spara regnvatten till fullmånen i övermorgon. Ställ ut i månskenet och få ett kraftfullt månvatten, som förstärker ritualer av alla varianter.

Med hälsningar, blixtrande ljus och kärlek, från LAURA