Lugnet före “stormen”= alla väntade helgdagar

advent, energi, helger , ,

Den sista, intensiva fullmånen för året har vi lagt bakom oss och i morgon är redan andra advent. Tid att utnyttja helgen till att fylla på energier inför kommande helger. Julhelgen, nyårshelgen och kort före jul  midvintersolståndet och nymånen. Midvintersolståndet är slutpunkten för ännu mer mörker. Därefter blir dagarna långsamt, långsamt längre och ljusare igen. Tack och lov för det – jag är ingen mörkrets häxa, även om jag alltid utnyttjar tiden för magiska ljus- och eldritualer. Söndagen 2 advent är en perfekt tid för att fylla på energireserverna.

Söndag är solens dag, en lyckans dag för magi, besvärjelser och böner. Det är din dag när du växer i styrka och inre lugn för att kunna börja den nya veckan med glädje. Vill du be en ärkeängel om hjälp just på söndag är Uriel ett bra val. Uriel står för visdom och visioner, andlighet och evigt liv. Han kallas naturens egen ängel och lyser i vinrött och guld. Annars är just guld tillsammans med klarvitt söndagens färger. Guldet står för evig kärlek och rikedom. Även ledarskap och varaktighet på alla områden. Tar du koppar så för den pengar till hemmet och kristallen tigeröga gör gott för din hälsa, ditt mod och självförtroende. Viktigt är att tigerögat stöter bort all illvilja.

Sitter här vid skrivbordet direkt vid fönstret och tittar ut på min brasa utomhus, eller resterna av den, som fortfarande brinner efter  alla ritualer till fullmånen. Ett gott tecken är att röken som stiger från elden är lika vit som snön som faller i stora flingor. Solens och söndagens element är eld och jag avslutar lördagen med mitt heta te av gudinnefrukten granatäpple. Frukten associeras med gudinnan Persephone i den grekiska mytologin. Hon som gifte sig med Hades, underjordens härskare. Granatäpplet sägs bringa överflöd så önska dig något innan du äter ett eller eller dricker frukten som te. Rivet skal i rökelsen ska attrahera pengar – testar när jag torkat och rivit skalet! Hehe.

Med ljus i mörkret och mycket kärlek från Laura