Klardrömmar – Lucid Dreaming…

drömmar, magi , , , ,

“Klardrömmar är drömmar där du är medveten om att du drömmer”, säger Danny Tuccillo som är en av författarna bakom A Field Guide to Lucid Dreaming. Det är alltså inte bara en en intensiv dröm – i en klardröm vet du att det är en dröm. Du kommer ihåg verkligheten utanför drömmen. Experter menar att det finns fördelar med att klardrömma. “Genom att bli medveten i dina drömmar kan du få otroliga mängder kunskap och inspiration”, säger Tuccillo. “Om du tänker att drömvärlden är skapad av ditt eget undermedvetna är det den perfekta platsen för att släppa loss din kreativitet”.

Du kan också använda klardrömmarna för att lösa problem – du kan till exempel öva inför en jobbig konversation som du måste ha och låta ditt undermedvetna guida dig. Om du vill klardrömma, börjar du med att komma ihåg vilka drömmar du har. Bestäm dig innan du somnar för att du ska komma ihåg dem och ha ett anteckningsblock vid sängen där du kan skriva upp drömmen genast när du vaknar.Du kommer snart att bli mer medveten om vad du drömmer.

“Du kommer att märka att du ofta drömmer om liknande saker – din hund, din syster, havet eller något helt annat”, säger Tuccillo.”Dessa återkommande element kallas för drömtecken och är en kraftfull språngbräda till klardrömmer”. Så gå igenom din drömdagbok efter en vecka och börja leta efter återkommande element. När du väl har hittat några drömtecken, kan du använda dem för att komma in i klardrömmar – det blir som signaler. Du kan också använda små gester i drömmen så du kollar att du drömmer samtidigt som du är medveten – kolla till exempel två gånger på din utsträckta hand utan att ändra den, så du vet att du klardrömmer. Så du har lyckats klardrömma – vad nu? Du kan börja öva på att bygga nya positiva vanor, som att gå upp tidigt och springa varje dag. Eller vara flitigare på jobbet. Eller så kan du fråga dig själv vad som är nästa steg att ta i livet. – ditt undermedvetna vet ofta svaren på frågorna.

Hjärtliga hälsningar från Laura