Drömmar inför nya året..

blog, drömmar , , , , ,

Så blev det årets sista dag till slut. Och hopp om ett nytt och bättre år. Coronan har gjort att året blev, minst sagt, annorlunda. Till och med vädret har varit bedrövligt de sista veckorna. Den 30 december var det fullmåne i ösregn. Naja, jag utnyttjade det för att bränna upp och spola bort det personliga som jag tycker, att jag inte längre behöver. Eller vill ha. Jag skrev upp det viktigaste och brände pappersarken i en ljuslåga. Sedan slängde jag askan i regnet. Större önskningar och nyårslöftan kommer vid tolvslaget i kväll/natt. Jag måste ju höra dikten Nyårsklockan av Alfred Tennyson, från 1850, läsas. På svenska gavs den ut 1890.

……det gamla året lägger sig att dö. ………Ring själaringning över land och vatten! i årets första skälvande minut. Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in sanningen till oss som famla. ……… Ring ut bekymren, sorgerna och nöden……. Ring mörkrets skuggor bort ur alla land…………… Texten passar verkligen bra just i år. Många sjuka, i Sverige många avlidna i just corona. Men även i andra länder. Just nu står väl mångas hopp till vaccin, medan många vill avvakta. Det blir nog en rätt normal utveckling då de flesta äldre vill ta vaccinet – räknar risken med det mindre än risken med sjukdomen. Eftersom jag är född optimist och alltid hoppas på det bästa, så borde allt gå bra. Fick som barn lära mig att aldrig ta ut sorger i förskott. Det räcker gott och väl när de kommer.

Vi har inte haft snö, som blivit liggande förrän idag, så jag gläder mig över en lång, meditativ promenad genom skogen. Det är inte särskilt kallt, bara ett par minusgrader och allt är vitt. Inte för mycket, utan precis lagom. Om du läser detta och vill ha en pratstund, kommer jag som vanligt att vara inloggad ett tag under nyårskvällen. Jag har också en brasa som ska tändas under kvällen och de jag lovat får sin healing mellan 19.30 till 20.00. Det nya året kan inte komma snabbt nog. Jag började nedräkningen för en dryg vecka sedan redan och längtar efter att få ge år 2020 en riktigt kraftig spark i “baken” till avsked!

Härliga, vintriga nyårs-hälsningar från Laura