Doft av citron..

blog, magi , , , , , ,

Väldoft och örter är något som hör till magi, för mig i alla fall. Citrondoften är speciell. Den sägs stå för visdom och nytänkande Den sägs dra till sig goda andar och användes förr i tiden ofta av medier för att höja vibrationen vid seanser. Torkat citronskal kan användas i amuletter för att motverka negativa energier. Citrondoften höjer energin och motverkar trötthet. Det finns också flera örter som har den ljuvliga citrondoften.

Härliga dofter sprider välmående och positiva känslor. För den som tycker om citron är de citrondoftande örterna bland det härligaste som finns. De sänder ut fantastiska doftpustar när man bara råkar stöta till dem. Jag gillar att ha några blad i fickan.Att örterna smakar gott i maten också är ett plus. Citronverbenan, som kallas örternas Rolls Royce, har en sagolik, stark citrondoft och smak. Även blommorna har en stark och god smak av citron. Den lugnar dina nerver och hjälper mot ångest. Sedan har vi citrontagetes , där både blommor och blad doftar starkt av citron. Citrongräset, som också doftar härligt av citron och avger citronsmak, används för smakens skull men äts inte.

Inget är så härligt som doften av citrontimjan. Timjan är döpt av greken Teofastos. Han kallade örten för “thymos” som betyder både själ ovh hjärta. Det säger mycket om användningen inom magin, där den räknas som kärleksört.En älskad ört. Kipling skrev om “vindbiten timjan som doftar paradisets gryning”. Det säger allt! Sist men inte minst kommer citronmeliss. Växten kallas också Hjärtans fröjd och en kopp citronmelisste lugnar och är bra för sömnen. I en örtabok från sent 1600-tal kan man läsa…. “Citronmeliss varje morgon återger ungdomen, stärker hjärnan och upplivar en tynande själ.” Vackert!

Hjärtliga hälsningar från LAURA. Ljus och kärlek.