Här bränner rökelsen…

andligt, drömmar, Eld , ,

Torkade rosenknoppar, lavendel och gråbo glöder tillsammans med tallhartz. Doften är underbar och rosendoften tar över – jag slösade väl lite extra med rosblombladen, nu direkt efter våra härliga fullmåne. Den här gången var ju  månen närmast jorden för i år och månkraften är ännu stark. Så det gäller att utnyttja den. Tiden för ritualer är fortfarande magisk.

Rosorna står ända sedan forna tider för kärlek och lycka. Lavendeln lugnar oss, är avslappnande och hjälper till och med mot huvudvärk. Gråbon står för andligheten och drömmarna medan tallens hartz skyddar oss och bringar rikedom. Det är den som gör att det glöder! När du tänder rökelse, använd alltid en tändsticka – den överför energier bättre än en tändare. Träet blir som en ledare. Mina rökelsebehållare, vackra mässingskålar med stora bladformade hål i locket, är alltid välputsade – även detta för flödet av energier. Känns som att alla former av magi har med frekvenser och energier att göra.

Magi är ju ett försök, eller mer en möjlighet, att påverka energierna runt omkring oss. Ju starkare vi tror på det och ju mer kraft vi lägger på det, desto bättre fungerarar det. Liksom alla energihandlingar påverkar det livskraften. Om det nu är magi genom ritualer eller någon annan form av positiv energi.

Med magiska manifestationer och massor av månskensenergi!