Huvudet bland stjärnorna, men alltid fötterna på jorden.

andligt, drömmar, energi , ,

Att vara “jordad” men ändå kunna följa sina drömmar, det är idealet. Man kan vara realistisk och stå med båda fötterna på jorden, samtidigt som man siktar högt. Gärna lite högre än man hoppas komma, då blir man aldrig besviken. Om man siktar mot stjärnorna, då finns ju alltid chansen att nå trädtopparna. Eller…..

Om man bygger upp sina önskningar steg för steg, borde man kunna komma [nästan] hur långt som helst. Inom rimlighetens gräns brukar jag lägga till – men vad är rimligt. Det viktigaste verkar vara en fast grund och en bergfast tro på sig själv. För vem ska tro på oss om vi själva tvivlar. Det är som magi, vi kan manipulera spelreglerna om vi tror nog på oss själva och det vi gör.

Vi börjar med att tycka om oss själva och det vi gör. I Tarotkortleken finns flera kort som antyder eller direkt säger att vi ska älska oss själva först. För vem annars skulle, om vi inte ens gillar oss själva. Så le mot dig själv i spegeln – säg jag älskar dig. Lite trögt i början men det går. Gör saker du tycker om. Skratta – det ger en riktig energikick, förbättrar minnet och förlänger livet. Fungerar det inte? Öva, det går och “smittar” inåt.  Humor är underskattat – för allt går lättare, till och med motgångar, om man tar dem med en nypa humor. Dessutom lär vi oss gnom misstag, andras såväl som egna!

Önskar en fantastisk dag!