Slutet på sommaren

andligt, drömmar, harmoni , ,

Det är något alldeles speciellt med sensommaren. Ljuset har blivit mildare, lugnet och harmonin nästan hänger i luften – i väntan på höststormarna och åskan som brukar komma i september. Nu gäller det att ta vara på de sista varma dagarna – själv har jag bestämt mig för min favoritsysselsättning picknick, som nästan inte alls blivit av den här sommaren. Ett par gånger måste det bli.

Passar så bra att laga mat över öppen eld och sedan använda eldplatsen för spådom genom eldmagi. Brukar ha med mig en påse runor i fickan också för att göra en läggning för framtiden. Eller för någon som bett mig om en speciell läggning.  Spådom om kärlek brukar vara efterfrågat, liksom om jobb och ekonomi. Det passar bra redan nu, för redan nästa helg har vi ju superfullmånen och månenens dragningskraft är mycket stark. Riktigt tid att fullborda de intentioner man hade vid nymånen. Nu får vi en extra skjuts framåt av den starka månkraften.

Fortfarande en vacker tid, men man kan bli lite vemodig av att se mer och mer gulnande blad varje dag. Det vägs förstås upp av alla bär och svampar som fortfarande dyker upp i massor. Det extra regnet i år har gett svamparna en extra skjuts. Hos mig  är det mer svamp än på flera år, trots skogsavverkning – eller kanske på grund av…vem vet. Blåbär, lingon och tranbär växer för fullt och björnbären har inte ens mognat – så mycket gott väntar.

Önskar en fortsatt härlig höst, ljus och kärlek!