En speciell lördag

själen, spådom, vinter , ,

Visdomens fågel, ugglan, var den första som tittade på mig denna speciella lördag. Dagen före fullmånen. När en uggla tittar på en, brukar det kännas som om den tänker “om du bara visste”.  Åtminstone jag brukar bli riktigt tankfull när jag tittar in i de kloka uggleögonen.

Snön har till stor del försvunnit och luften känns nästan vårlik. Själen  hoppar av glädje och försöker invagga mig i säkerhet. Men än är det för tidigt, säkerligen kommer snö och kyla tillbaka ett tag. Vi är ju mitt emellan vintersolstånd och vårdagjämning just nu. Väl ingen fågel är så förbunden med magi som ugglan och i år måste det vara särskilt magiskt för jag har aldrig sett så många ugglor. I en del länder kallas ugglan till och med för häxfågeln, men i de flesta västliga länder är ugglan visdomens fågel. Den är observant, självständigt tänkande och har intuition – är dssutom symbolen för övernaturlig kraft.

Kändes helt rätt att tända tre ljus för den kloka ugglans visdom och skicka mina önskningar till universum. På lördagen är planethärskaren Saturnus, som står för gudomlig energi och intuition. I romersk mytologi är guden Saturnus mänsklighetens välgörare som står för välstånd. Så första ljuset blir ett brunt för hemmets trygghet och stegvis ansamling av pengar. Det andra ett svart för att blockera negativa eller skadliga energier. Det tredje ljuset sedan, blir ett neutralt bivaxljus, för att jag själv ska kunna välja mina innersta önskningar.

Med ljus och massor av kärlek från Laura