Tidig morgon i månsken….

fågel, förtroende, hopp och tro , ,

Gick upp väldigt tidigt för att hinna meditera en extra gång. En gul, nästan orange måne stod högt på himlen och en stor uggla, en slaguggla som trivs i barrskogen där jag bor, flög förbi helt ljudlöst. Jag älskar när vintern så sakta går mot vår och det inte är så isande kallt längre. Kändes som om ugglan lovade hopp och förtroende för framtiden – en underbar vishetens fågel.

Det händer så mycket med vädret just nu – känns som om våren verkligen gjort sitt intåg, men så tittade jag på foton från förra året samma tid. Snön låg hög och träden var helt snötäckta, vackert men kallt. Kan inte känna mig säker att vädret förblir vackert, men försöka njuta av solen och den härligt klara luften. Även om vintern kan vara tillbaka när som helst, så känns det rätt att utnyttja varje minut av finväder.

Utnyttja gärna tiden för gående meditation. Låt tankarna flyga som fri fåglar. Skulle du fastna i någon tankebana, eller till och med börja grubbla, koncentrera dig på andningen och ta djupa andetag. Dra in den lätt kyliga luften och njut av omgivningen. Om du inte är van att meditera, kan du också välja att lyssna på en ledd meditatin. Sätt på hörlurar så du inte blir avlänkad. På internet hittar du ett stort urval, många kostnadsfritt, så det är bara att välja. Lovar att det är fantastiskt avkopplande och låter dig få kontakt med ditt inre.

Med ljus och kärlek från Laura