En mörk natt för magi

Livsstil, Måne, mörker, spådom, , ,

Det blir en helt magisk nymåne på tisdag 25 november. En nystart i skorpionens pengatecken. Hela skogen ligger i mörker då och allt kommer att kännas annorlunda. Vanligtvis ser man en måne – hel, halv eller en liten smal skära och några stjärnor på nattliga skogspromenader. Men vid nymånen blir det ju mörker. En nymåne med följande solförmörkelse den här gången dessutom. Såna här tillfällen har jag alltid med mig en liten nostalgisk lykta och några ljus i fickan.

Skog, Vildmark, Natt, Midnatt, Träd

Utan belysning är det bäst att gå bekanta vägar och för säkerhets skull ha en pannlampa, man vet aldrig. Magi är bra, men lite back up ljus skadar inte. Med tanke på eventuell elbrist i vinter har jag laddat upp med extra allt – med stearinljus, fick- och pannlampor med extrabatterier i mängd och till och med rustat upp en massa gamla fotogenlampor jag hittade i källaren.

Allt bra att ha, för jag planerar många ritualer utomhus, både till Halloween och till nästa fullmåne.  Den kommer 8 november tillsammans med total månförmörkelse. Det blir spännande och tiden går fort, men nu har vi först nymånen 25 oktober. Så gör er klara för nystart.

Uggla, Gräs, Mus, Rovdjur Och Byte

Känns nästan spöklikt om en uggla glider förbi på jakt efter en mus. På något vis blir man påverkad av mörkret en speciell dag, som vid nymånen. Alldagliga händelser verkar plötsligt helt annorlunda.

Ljusen tänder jag mot slutet av promenaden och genomför en liten nymåneritual. Vita ljus passar ju för allt och syns dessutom bra i mörkret. Jag kommer dessutom att förbereda ljusen med så kallad “Money drowing oil” som ska verka för att dra till sig pengar. Blanda en ekologisk kokosolja med torkad basilika [verkar också för kärlek], torkad oregano, mynta eller koriander och smörj ljuset. Skriv din önskan om nystart, och låt papperslappen försvinna i flammorna medan du viftar röken mot dig. Vifta inte bort pengarna. Och viktigt – glöm inte släcka ljusen och ta med dem när du går hem igen.

Svart, Blåsa, Brinnande, Ljus, Kuslig

Med ljus och kärlek från Laura