Fullmåne och månförmörkelse

Måne, mörker, själen, spådom, , , ,

Om några dagar, på tisdag 8 november, kommer en fullmåne i Oxens lugna tecken, Den medför också en månförmörkelse, som ett tag täcker månens lysande skiva. Då syns bara en smal ring av månen. Jag kommer som vanligt att vara vid mitt favorittjärn i skogen. Visserligen drog svanarna iväg förra veckan, men det är ändå väldigt där speciellt vid månsken. Kommer att bli en av mina favorit ljusritualer med bara ett tjockt ljus av bivax, med samtidig bön till ärkeängeln Rafael om fred mellan länder. Rafael, healingens ärkeängel, som också är den som har att göra med förståelse mellan länder och människor bland annat. Han som ger ro till själen.

Natur, Hav, Strand, Måne, Natt, Segelbåt

Tänker på alla flyttfåglar som drar iväg från oss just nu. Är nästan så man själv skulle vilja dra iväg söderut. Visst älskar jag våra årstider, men har svårt för just november månad. Allt ligger i mörker, fortfarande ingen julbelysning, ingen snö och nu försvinner månen ett litet tag under förmörkelsen. När jag tittar ut genom fönstret nu på fredagskvällen, ser jag en underbar nästan full måne bakom ett tunt, tunt moln och himlen runtomkring är fylld med stjärnor.

Inga fladdermöss, men korpar är vad jag ser genom fönstret. Har två stycken som ofta flyger förbi. Får hoppas att de kloka fåglarna kommer med en stor portion tur. Det ser iallafall ut så på kristallkulan, som jag frågat om framtiden. Just nu stiger grön dimma uppåt och stannar där. På min gamla spåkula betyder det alltid tur – med framför allt hälsan, men hade det varit som svar på en speciell fråga hade det betytt en förbättring med ekonomin.

Halloween, Högtider, Mysterium

Blir att stanna här hemma i mörkret och “yla med vargarna”. Visst får man säga så, när man som många andra gnäller över dyr el och höjda priser på matvaror. Det kan vara rätt skönt att få släppa ut frustrationen lite. Men trots att tankarna inte är så snälla ibland, ska man vara nöjd och glad så länge hälsan är OK och nära och kära mår bra.

Min vana trogen tänder jag alltid ett ljus på kvällen efter yogan när jag mediterar – alltid ca 15 minuter. Den vanan gör att jag alltid sover gott, även om nån gång dagen varit stressig. Genom meditationen lär du känna dig själv, och lär dig se ditt eget värde. Tänk på att lycka är ett val och du väljer själv – du är unik, så tillåt dig vara den du är!

Varg, Måne, Träd, Silhuetter, Tjut

Med ljus och kärlek från Laura