Mitt rum vetter mot norr

ärkeängel, kristallkula, magi, spådom, , ,

Kanske skulle jag säga “häxkontor” och grunden till läget på norrsidan är farmors gamla kristallkula. När jag fick den, sa hon att man alltid ska sitta i ett rum mot norr, när man spår i kulan. Tiden ska vara gryning eller skymning och ljuset ska vara så pass mörkt att man knappt kan läsa i en bok. Tiden just nu direkt efter vintersolståndet är ideal. Ring gärna innan om du vill bli spådd i kulan – då kan vi göra upp en tid, så jag kan förbereda allt innan.

Klärvoajant, Kristallkulan, Spåkvinna

Kristallkulan visar framtiden genom bilder och är en symbol för Universums oändlighet och samtidigt enhet. Klotet avger och tar emot energier åt alla håll. Förutom för spådom använder jag kulan vid healing, rening och meditation. Många använder den också vid sina ritualer, men då blir det ljusmagi för mig.

Hos mig står kulan inte heller inne i rummet, utan på skrivbordet vid fönstret för att få ljusreflexer. Jag får också bättre färgskiftningar där. På något vis verkar det som om kulan tar upp olika ljusreflexer och omvandlar till bilder.

Röd, Framtida, Tärningar, Tur, Spelande

Förr hade jag kulan liggande i svart sammet, men har över tid har jag ändrat till andlighetens lila färg. Tycker det passar bra, då jag brukar åberopa ärkeängeln Raziel, mysteriernas ängel, när jag använder spåkulan. Han är ärkeänglarnas trollkarl som har nyckeln till universums hemligheter. Han beskyddar bron mellan världarna och hemlig visdom och vägleder dig, så du hittar din rätta väg. Står du vid ett vägskäl är han den rätte att be om hjälp.

Han är också den som kan se din, ska vi säga livsbok, ditt nuvarande och alla tidigare liv. Vill du veta mer om vad ditt undermedvetna döljer, be honom om hjälp. Kanske under en djup meditation – svaret kommer ofta i drömmen.

Glasskål, Boll, Stenar, Mystiker, Magi

Med ljus och kärlek från Laura