Yuletide

helger, Livsstil, spådom,, vinter , , ,

Kan användas i stället för jul från tisdag 21 december 2021 till lördag 1 januari 2022. Ordet användes redan 1475, för den fornnordiska julen som började firas redan på 1200 talet. Ja, egentligen redan på 900 talet när germanska folk firade vintersolståndet. Långt innan kristendomen gjorde om Yulen till sin senare – var kanske enklast så. Vi människor har alltid älskat våra högtider. Vad jag tycker om med “gamla” högtider det är olika ritualer som hållit sig kvar.

Ritualer som hängt med sedan hednisk tid är många. Mest av alla gillar jag det riktigt ikoniska altaret vid vintersolståndet, i är den 21 december. Meningen är att fira solens återkomst, så bland det viktigaste är att hedra solens återkomst. Ljusen ska representera solen så idealt är guld-, silver-,eller gula nyanser. Täck altaret med vintergröna gran-, tall-eller enriskvistar, för skydd och för att ära säsongen. Du kan också låta vit salvia brinna i en rökelseskål för att fördriva negativa energier. En fin ritual är att recitera sina spell och mantran medan ljusen brinner.

Ta dig tiden under denna längsta natten att fundera över hur året varit och framför allt över allt det nya som kommer. Kanske med en alldeles speciell meditation. Kolla upp online en meditation du tycker om. Kanske en zen meditation eller en pink-bubble? Du hittar också fantastiska guidade meditationer för olika livsfrågor och önskningar. Vill du skydda ditt hem lite extra och även locka in välstånd och lycka, då ska du ta lite av det vintergröna på altaret, göra en liten krans och hänga på ytterdörren. Så välkomnar du välståndet in i hemmet.

Att få drömma sig bort lite, det hör yuletiden eller julen till. En annan dag som du inte ska missa nu under jultiden är fullmånen söndagen den 19 december. Den bästa dagen för ritualer där du avslutar sådant som du inte har nytta av eller som förargar dig. Ingen idé att släpa med ballast till julens och nyårets positiva fester. Nu har månen mest kraft och de flesta ritualer och besvärjelser utförs under denna tid. Avslut man gör vid fullmånen är lyckosamma och bäddar för nystart.

Som alltid ska du också vara mycket uppmärksam på dina drömmar runt fullmånen. De är ofta mycket intensiva och du kan till och med få klardrömmar. Ett tillstånd när du är helt medveten om att du drömmer. Dessa så kallade Lucid dreams ska man kunna få genom att bygga upp viljan att bli medveten om sina drömmar genom ett mantra. Får mig att än en gång tänka på våra tankars kraft. Det sägs att runt fullmånen kommer framtiden upp i våra drömmar, Så skriv upp och försök att tyda vad drömmen vill berätta.

Önskar en underbar Yuletid och härliga, magiska upplevelser i denna intensiva månad – hälsar Laura