Yoga och jag….

blog, yoga , , , ,

Du behöver inte ändra ditt liv helt och hållet för att du börjar med yoga. Börja idag och låt yogan förändra dig. Yogan är inget magiskt mysterium, som du behöver läsa om i gamla böcker. Det är visserligen en uråldrig kunskap, men för en modern tid. Yogan har sitt ursprung i Indien och är ett 5000 år gammalt träningssystem för kropp och själ. Den äldsta beskrivelsen av yoga kommer från verket Yogasutra, som är en av de 6 filosofiska texterna i Hinduismen.

Yogis jobbar hela tiden för ett liv i balans. Balans är något vi måste jobba med hela tiden, det är inte nåt som poppar upp och sen stannar, utan vi försöker skapa det genom att leva i nuet. Vi lever på tjugohundratalet och vår tid är nu. Att börja med yoga är ingen absolut livsförändring. Du har ett vanligt jobb och du har upp och nergångar, som alla andra. Livet kan vara en berg och dalbana och det är helt naturligt att låta känslorna komma fram. Det viktiga är att göra det bästa av varje situation.

När vi börjar med yoga, måste vi alltid utgå från oss själva. Vara helt närvarande när vi yogar och fokusera på vad som händer i just vår kropp. Ha tålamod och inte jämför sig med andra. Låt allt gå i sin egen takt. Om du nu går till en yogaklass eller gör övningarna hemma, det är din kropp som bestämmer. Kanske en online kurs – det finns helt fantastiska idag. Internet har öppnat massor av nya möjligheter. på sista tiden.

Yoga är att förena rörelse och andning, kropp och själ. Det skapar plats för lugn och ro och lär oss leva i nuet. För mig är livet som yogi en livsstil som förändrar kropp, sinne och andning. Yoga gör mig stark och smidiga lugnar tankarna och förbättrar koncentrationen. Yogan ger mig så mycket mer än en smidig kropp.

En stund av stillhet stillhet varje morgon, även om jag inte hinner med någon morgonmeditation, det känns viktigt för mig. Bara 5 minuter räcker, ställ en timer. Sitt bekvämt på en lugn plats med händerna på knäna, handflatorna nedåt, axlarna tillbakadragna och sträckt rygg. Fokusera helt på din andning och låt tankar bara passera. Var närvarande. När timern plingar, för ihop händerna vid hjärtat och säg tack, tack, tack Sluta med ett stort leende! känner du inte för det? Fake it till you make it! Ta dig tid dessa 5 minuter varje dag – dina dagar blir bättre.

Om jag har tid gör jag ett yogapass på mattan hemma, direkt efter minuterna av stillhet. För det mesta blir det solhälsningen eller ett program anpassat till det jag ska göra under dagen,

Med de hjärtligaste hälsningar, ljus och kärlek, från din yogi LAURA