Yoga för själen….

Uncategorized , , , ,

När du utövar yoga är det inte tänkt som fitnessövningar. Inte att du ska kunna inta de mest komplicerade positioner. Yoga ska du alltid ta i din egen takt. Du ska må bra när du gör dina övningar.

Efter ett par årtionden som yogi, börjar jag fortfarande varje morgon med en solhälsning. Det behöver inte vara den nyaste, trendigaste yogaformen. För mig känns det bra med “en gammal vän” på morgonen. På kvällen kan det hända att jag tar ut svängarna ibland. Tränar ibland på handstående. Det dröjde ett par år innan jag hade fått rätt balans för det, så jag vill inte förlora känslan. Känns som om jag “tänker bättre” efter ett hand- eller huvudstående. Idag använder jag yoga både för att behålla min smidighet, men också för att balansera mitt liv.

Vart jag än åker har jag yogamattan i bagaget. Det finns övningar för allt. För att bli pigg på morgonen, trött på kvällen, för ro i själen……. Det har blivit så enkelt. Idag behöver du inte gå på kurs eller yoga i grupp. Om du inte vill ha gemenskapen förstås. Med ett klick på mobilen kan du ladda ner de mest fantastiska program. Du kan följa en speciell yogalärare för en billig penning. Särskilt nu i influensa- och coronatider kan det vara bra med sin egen matta utan folksamling. När jag känner för sällskap och motivation brukar vi vara ett par vänner som yogar tillsammans.

Yoga ska vara en väg till livsglädje, ingen kamp…….

Hälsar Laura med ljus och kärlek. Sköt om dig.