Vidare på kryddornas väg…

KRYDDOR, magi

Det finns mycket intressant i kryddornas värld. Såväl inom magi och medicin, som matlagning. Igår slutade vi med kryddpeppar, så idag går det vidare med släktingen kryddnejlika. Bilden nedanför visar de nubbliknande, torkade små kryddnejlikorna [torkade outslagna blommor}, bredvid ligger stjärnanis och kanel.

Kryddnejlikan ger oss skydd mot ondska säger gamla böcker om spådom. Det finns en hel del dåliga energier runt omkring oss, gräl, avundsjuka, svartsjuka och eget dåligt humör. Så det skadar inte att pröva. Kanske med en liten “trollpåse” fylld med 3, 5, 7 eller 9 kryddnejlikor i fickan. Alltid ojämna tal. Själv brukar jag ta 3 – lyckotalet, treenigheten och visdom. Eller 9 som tyder på målet, slutför det man önskar. Allt faller på plats. Vid ljusmagi tag jag 3 st och trycker in dom i en cirkel runt ljuset. Sätt dom rätt högt upp så dom ryker eller brinner upp….. och använd ett ljus i din egen lyckofärg. Annars är grönt färgen för skydd. Förresten, för hälsan används den mest för tandvärk. Låt lite krossad kryddnejlika ligga ca 20 min på den onda tanden. Kryddnejlikan ska också ha den högsta halten av antioxidanter, tätt följd av oregano, ingefära, kanel och gurkmeja.

Stjärnanisen har en underbar doft som bara den är magisk. Kanske därför som den ofta används i rökelse. Rökelsen sägs kunna förstärka förmågan att spå i kort, tyda drömmar och förbättra förmågan att se in i framtiden och är magisk för meditation. Ska öka självkännedom. För hälsan är den utmärkt för matsmältningen och används ofta krossad i orientaliska maträtter. Nästan synd på den vackra stjärnan.

Uttrycket “På kanelen”, betyder ju att vara berusad eller ska vi säga lite överförfriskad av vissa drycker. Tidigare kryddade man brännvin ofta med kanel och man tror att uttrycket syftar på att någon druckit för mycket Kanelbrännvin . Kanel skänker kärlek och glädje, men brukar också användas vid magi och ritualer. Det hjälper till vid healing och främjar hälsa, kraft, framgång och pengar. Hjälper till med att förstå drömmar, andlig utveckling och divination. Sägs vara en av de starkast magiska kryddorna. För att hålla pengaflödet vid liv ar det bra att alltid ha en bit kanel i plånboken. Och glöm inte en sked kanelpulver i morgonkaffet!

För att återkomma till hälsan, ska kanel ha egenskaper som antioxidantisk, anti-inflammatorisk, reducerar dåligt kolesterol och sänker blodsockret. Den har också använts för att motverka gaser och ge varma händer o fötter.

Ljus och kärlek från Laura, på kryddans väg…..