Veckans alla dagar…

drömmar, spådom , , , ,

Var och en av veckans dagar har sitt speciella tema. Jag har tagit upp någon dag tidigare, men många kunder frågar fortfarande. Det var onsdagen jag tog upp sist, men nu gör vi en runda genom veckans alla dagar.

Så börjar vi med den härliga måndagen. Denna dag är drömmarnas, intuitionens och naturligtvis månens dag. Som alltid när det är tal om drömmar är månen inblandad. Du märker det ofta på dina drömmar, att de är som intensivast vid fullmåne. Om du drömmer mycket kan du ibland till och med märka månfasen. Särskilt om du som jag för drömdagbok. På måndagar sägs kommunikationen mellan världarna vara bäst och förmågan att se in i framtiden starkast. Spegelmagi är fantastiskt att utföra då, eftersom and kontakten till guider är bra. Måndag är månens dag, från den fornnordiska guden Måne, brodern till gudinnan Sol.

Tisdagen då? Det är asaguden Tyrs dag [förväxla inte med Tor]. Dagen ger styrka och kraft, mod och vitalitet En bra dag att börja något nytt och att bryta negativ trolldom. Tyr var en krigsgud och samtidigt guden för rättsordning. Men framför allt hade han mod och kraft. Den ende som vågade mata Fyriswolfen. Något som kostade honom ena handen.

Onsdagen är Odens dag, men även Mercurius dag. Oden var asagudarnas ledare. Mercurius var en gud i romersk mytologi, som beskyddade handel och köpmän. På latin heter onsdagen dies Mercurii, Mercurius dag. Detta är “pengadagen” framför alla. Tid för jobb, ekonomi, affärer och examensprov. Bra dag för kommunikation av alla de slag.

Vi har nu kommit till torsdagen och här kommer guden Tor dundrande med tur och lycka. Han var ju inte för inte åskguden. Den traditionella dagen för trolldom – häxornas dag är det också på torsdag. En dag för alla sorters ritualer och ljusmagi. Så får vi inte heller glömma att torsdagen är planeten Jupiters dag – Jupiter representerar framgång, så torsdagen borde vara trolldomens turdag.

Fredagen då….. här är det Freja [Afrodite eller Venus] som styr. Det är alltså en kärlekens dag. Planeten Venus dag. Här pratar vi magi för kärleken. För giftermål, partnerskap och djup vänskap.

För varje dag har vi speciella ändamål som väger tyngre. Vi har nu kommit till helgen. Har lite svårt att förlika mig med att lördagen är reningens dag. Det är planeten Saturnus som styr. Lördagen har fått sitt namn efter den fornsvenska lögardagen. Löga lika med bada. Allt efter fornnordisk tradition badade man på lördagen. En perfekt dag att bli av med dåliga energier och elakt folk. En dag för avslutning och mörkare arbeten.

Söndagen då, som avslutar helgen och börjar en ny vecka. . Namnet kommer från den nordiska gudinnan Sol, som åker med sin vagn över himlen. En lyckans dag, en dag som stärker vänskapsband, låter dig växa i styrka och göra dig glad inför den nya veckan.

Med de underbaraste helghälsningar, ljus och kärlek, från LAURA