Växtmagi i maj månad

andligt, hopp och tro, Måne , ,

Vårens grönska ger alltid framtidshopp. Något som känns alldeles speciellt vid månens alla faser just under maj månad. Att plantera nu under den växande månen är viktigt. Månens kraft är stark och tycks dra allt uppåt, så det vi sår nu tycks få en magisk superstart med växtkraften.

Har faktiskt varit väldigt noga i år med att så och plantera vid rätt tidpunkter och månfaser, allt efter gammelmormors “växtbok”, där hon noggrant skrev upp vad, när och varför – plus några ritualer som hon brukade använda. Till exempel brände hon alltid gråbo för plantornas själ, när hon sådde i växthuset. Ser framför mig de två järngrytorna där fjolårets torkade gråbo glödde. Det sägs ju att gråbo är häxornas egen växt, malörtens vilda kusin, lite mildare och kan vara god på grillade grönsaker. Oslagbar i magiska ritualer, att jämföra med myskgräs.

Gåbon, som jag skrivit om tidigare – en favorit – används ofta i magiska månritualer tillsammans med några andra – nässla, vildäpple, groblad, vattenkrasse, kamomill, nattskatta och fänkål – kallade örternas trollsång. De används alla också i te, ett par teskedar, för bättre drömmar och klardrömmar. Men jag tycker de är bäst i rökelse dessa trolldomens örter  – särskilt nu i den växande halvmånens tid. Även om några är supergoda i te, torkade och ungefär en tesked, blandat i grönt kinesiskt te.

Med ljus, örter och kärlek från Laura