Vardagslyx behöver vi

energi, glädje, lyx , ,

även om det betyder något helt olika för var och en av oss. Men alla behöver vi den där speciella guldkanten på tillvaron ibland. Lite vardagslyx i alla fall, för innerst inne är vi livsnjutare allihopa och behovet av något alldeles speciellt finns där alltid.

Lyx är det bästa av någonting – förr var det mer något exklusivt, dyrt som få hade råd med, medan det idag kan vara att unna sig ett glas champagne till lunch eller en gräddbakelse med jordgubbar till eftermiddagsfikat.

Föreställ dig vad som skulle vara riktigt lyxigt just nu. Inte är det ofta man tänker på lyxbilar, dyra smycken eller lyxsemester. Mer ofta kommer svaret, tid för familjen, stuga vid vattnet ……. Promenader i naturen och god mat ligger också högt upp på listan. Helt enkelt att få njuta av något vi gillar extra mycket. Kalla det magi, mirakel eller lyx – för mig är en riktigt härlig spadag toppen av lyx. Förvärmda handdukar, doftande oljor, ljuvligt skummande bad och aromaterapi. Och naturligtvis levande ljus och massor av örter.

Då kan jag bygga in lite magi också. Just nu blir det olika lilafärgade ljus som står för drömmar, mystik, healing och rättvisa. Inte att glömma spiritualiteten heller, som också kommer med det lila. Speciella “lyxdagar” smörjer jag in ljusen med rosa rosenolja. Medsols nedåt alltid. Helst i ett rum dekorerat med rosa-röda-lila blommor och blad. Vi hade ju en tid nyss med sommarsolstånd, fullmåne och midsommar direkt på varandra, så det kändes härligt att vara en lite lyxig “vardagshäxa” under just den perioden.

Vi har kommit in i en riktig värmeperiod just nu, så den verkliga lyxen kanske är att bara ligga på en brygga och njuta av solen, samtidigt som svalkande vindar blåser förbi. Att bara slappna av och låta tankarna flyga fritt. Någon typ strandmeditation. Andas in djupt genom näsan, ända ner i magen och håll den kvar några sekunder, andas sen långsamt ut genom munnen, Upprepa detta några gånger.

Sommaren är härlig, men ibland går tankar och längtan till svalare höstkvällar och vardagslyx framför brasan. Särskilt början av hösten, med alla färska örter, grönsaker och skogens alla goda svampar och bär. Det är inte vardagslyx – det är LYX som uppfyller en livsnjutares önskningar. I alla fall mina. Nu önskar jag alla en fortsatt härlig sommar och lite extra helglyx.

Med lyxiga, soldränkta hälsningar från ditt medium Laura