Vardagslycka…

drömmar, magi , ,

Eller lyckan i det lilla som min farmor alltid sa. Vi jagar ständigt efter allt vi vill ha eller uppnå, istället för att njuta av det vi har. Mår din kropp bra, då mår du också bra. Så prio nummer ett är att vi sköter oss med mat, motion och sömn.. Sannolikheten att du ska vara nöjd ligger först och främst i hur du sköter dig.

Har vi tänkt negativa tankar är chansen stor att vi tänker negativt igen. Så vi måste stanna upp när de negativa tankarna kommer. Tänka igenom när det är som vi mår riktigt bra. Det går att hitta något positivt i de allra flesta situationer. Så tänk på det, det får lyckohormonerna att “rulla”. När jag pratar med mina kunder, brukar jag tipsa om att schemalägga sina orostankar. Det brukar jag göra själv. Bra att vara konkret och ta en bestämd tid när du brukar må som bäst. Inte 6.00 på morgonen om du är kvällsmänniska. Varje gång det kommer problemtankar, så säger du till dig själv…..”Det tar jag senare, ex. torsdag kl. 19.30″. Då lurar du hjärnan, som lugnar ner sig och tror att problemet löser sig senare. Oro brukar handla om framtiden, ältandet om det som redan hänt. Inget att göra åt nu!

Ta hand om dig. Sätt dig själv i första rummet. Mår du bra själv, då löser sig allt annat så mycket lättare. Försök att identifiera det som gör dig “vardagslycklig”. När känner du dig nöjd och tillfreds? Ta vara på de positiva känslorna – tänk på Attraktionslagen, att positiva tankar attraherar positiva energier. Lyckas du inte tränga bort orosmålnen, får du ta och distrahera dig. Lyssna på favoritmusiken, ring och prata med en god vän, titta på en favoritfilm eller mitt favorittips…fyll badkaret med härligt doftande oljebad, skäm bort håret med en inpackning, och viktigast – tänd massor av levande ljus och en aromalampa med favoritdoften. Samtidigt låter du favoritmusiken spela. Går lika bra med duschen! Detta är för mig magi = Lycka! Du kan till och med passa på att göra en magisk ljusritual.

Ljus och kärlek från Laura……….