Valpurgis eller valborgsmässoafton

ärkeängel, Eld, magi , ,

Nu närmar sig 1 maj helgen med stormsteg, men ute faller stora snöflingor. Valborgsmässoafton markerar ju början på sommaren och vi tänder de stora, magiska eldarna under Valpurgisnatten, 30 april till 1 maj, för att bränna bort det gamla och starta det nya. Så hoppas och tror att vädret blir bättre till helgen. Efter en titt på väderleksrapporten är jag övertygad om att vi verkligen får bättre väder!

Under medeltiden trodde man att natten mellan valborgsmässoafton och 1 maj var en magisk natt, då häxorna var ute och flög på kvastar eller red på getabockar. Så eldarna var för att skrämma bort dem. Nu grillar vi i elden, välkomnar våren och sommaren och släpper ut korna på grönbete. Alltid lika roligt att se dem skutta ut, men antar att kossorna norröver får vänta lite i år eller få extra foder. Och som nutida “naturhäxa” blir det naturligtvis mängder av ritualer som utförs.

Själv börjar jag med ritualer och spådom vid elden redan i skymningen på valbosgsmässoafton. Jag vänder mig mot väster och uttalar besvärjelser för att få skydd och släppa taget om ilska och/eller skuldkänslor – förlåta andra och mig själv. Ber om kärlek för familj och vänner. Vid 22-tiden vänder jag blicken mot norr och sänder änglahealing på distans för bra ekonomi och jobb,  kärlek, lycka och hälsa ända framemot midnatt. Då kontaktar jag skyddsänglar, guider och frånvarande vänner på andra sidan – ber om tecken och förmåga att acceptera det jag inte kan förändra. Avslutar i gryningen den 1 maj  och vänder mig mot öster, med gryningsmagi för nystart och optimism, god hälsa och ekonomi, kärlek och tillit. In mot elden kastar jag rökelse med torkade björkblad, kamomill, en, johannesört och rosmarin. Kristallerna jag håller i handen är bärnsten, tigeröga och bergkristall, alla för skydd och framgång.

Önskar en härlig helg, med ljus och kärlek från Laura