Vädrets makter

andligt, energi, spådom, väder , ,

Vädergudarna har varit rätt lynniga de sista månaderna, så vädret växlar både snabbt och ibland oväntat. Visserligen har vi inte någon åska vid den här årstiden, men det känns ändå som om vikingaguden Tor från asatron i den nordiska mytologin dundrar fram. Han räknades av många även som himmelsgud och vädergud, en mänsklighetens beskyddare som hade makt över storm och blixt. Han har också gett namn till tosdagen, trolldomens och häxeriets dag – även turdagen. Även Oden kontrollerade vädrets makter.

I Grekland var det väderguden Zeus som hade hand om blixtarna – Han och Hera var kungen och drottningen o den grekiska mytologin och likaså de mäktigaste vädergudarna. Hera styrde över både himmel och stjärnor! Nattens gudinna var Nyx och solguden Helios åkte varje morgon upp till himlen i sin gyllene vagn för att se till att solen gick upp. Regnets och stormvindarnas gud Aeolus hanterade regnet på Zeus begäran och gudinnan Iris hade hand om regnbågen. Inte att förglömma snöns gudinna Cione som verkligen varit oberäknelig i år.

Måste väl skylla allt på vädergudarna för metrolagerna idag verka ha något fel på sin spåkula, hehe. Rätt sällan som förutsägelserna stämmer. Men nu var jag lite elak, vindarna kan vända och det våra meterologer säger kan komma lite tidigare eller lite senare. Det är ungefär som för oss – det kan komma något emellan, som gör att det vi förväntat oss dröjer.

Med ljus och myket kärlek från Laura