Vad säger korten?

andligt, Eld, energi , ,

Tarotkorten kan hjälpa dig att komma sanningen närmare, kanske till och med få dig att upptäcka något du inte tänkt på hittills. Kortlekens 4 sviter i den lilla Arkanan bär på livets små hemligheter, Du har Stavarna som representerar jobb, karriär och framgång. Här har du att göra med ett starkt eldtecken. Mynten representerar det materiella och ekonomin – tecknet är jordens stabila kraft. Bägaren härskar med sin vattenkraft över våra känslor – kärlek och vänskap av alla de slag. Luftkraften i det svingande Svärdet ger oss hälsa och mental styrka. Det är 14 kort i varje svit.

Orakelkort, Tarotkort, Kort, Tarot

Iden så kallade Stora Arkanan hittar vi 22 kort, som bär på livets alla stora hemligheter och hjälper dig fatta stora beslut efter själens val. Här täcker ett enda kort livets alla faser – kärlek, jobb, ekonomi och andlighet – nu är det allvar. Här förbinds harmonin hemma med de stora händelserna.

Det finns många olika sätt att lägga korten. Man kan använda endast den stora Arkanan och dra ett dagens, veckans eller framtidens kort och sedan tyda det, Eller, vad som är vanligast, att blanda hela kortleken. Alla kort i både stora och lilla Arkanan blandas och sedan drar man 3 kort – dåtid, nutid och framtid. Vanligt är också “Det keltiska korset”med 10 kort som går mycket djupare in på allt.

Ljus, Flamma, Ett Ljus, Minne, EvighetLjus, Flamma, Ett Ljus, Minne, Evighet

Kanske kombinerar man med både levande ljus och rökelse för att komma i rätt stämning. Själv brukar jag ofta dra ett kort på morgonen och läsa av, för att se vad dagen har att bjuda på. De brukar bli direkt efter morgonens yogapass, medan jag dricker mitt örtte. Eftersom jag älskar levande ljus tänder jag för det mesta ett eller tre i en färg som känslan säger. Känslan kräver också rökelse, smudgestick eller doftljus.

Många kollegor lägger kristaller samtidigt som korten – oftast för att fördjupa skyddet runt läggningen. Jag brukar skydda genom rökelsen – just nu ofta med enbär plus barr, eller tall. Kristaller mer ofta inför speciella händelser. Exempelvis utför jag alltid ritualer med malakit inför flygresor och har alltid en talisman av malakit i fickan under flyget.

Tarotkort, Tarot, Kort, Psychic, Magi

Med ljus och kärlek från Laura