Vackrast när det skymmer…

Uncategorized , , , , , ,

Vid den här årstiden kommer jag ofta ätt tänka på Pär Lagerkvists dikt “Det är vackrast när det skymmer, all den kärlek himlen rymmer, ligger samlad i ett dunkelt ljus, över jorden, över markens hus….. …….. ………. ………… …….. Träden, molnen, marken där jag går. Jag skall vandra – ensam, utan spår. Man känner sig som en liten, liten del av det stora universum. En tid för drömmar och fantasier öppnar sig. Under samtalen jag får, brukar jag säga att detta är tiden då man ska skriva ner drömmar, för man brukar drömma mer, logiskt, när nätterna blir längre. Och just i drömmen kan man lära känna sig själv bättre och ibland få glimtar av framtiden.

Denna tid, när skymningen kommer, är det helt underbart med gående meditation, där tankarna får flyga fritt, medan man helt koncentrerar sig på andningen och njuter av naturen. Andas in långsamt och riktigt djupt, skulle du fastna i en tanke, bara koncentrera dig på andningen tills tanken flyger iväg igen. Tankarna får passera, men ska inte bita sig kvar. Jag älskar att gå ensam i skogen, förbi något skogstjärn, just i skymningen. Man känner sig så fri och samtidigt förbunden med naturen.

Höstens skymning verkar också positivt på kärleken. Ni som ringer brukar berätta om romantiska promenader och mysiga kvällar med levande ljus och romantik. Men också med frågor om hur framtiden blir med kärleken. Någon har haft bråk på semestern och vill veta hur det blir. Då lägger jag ofta tarotkort och använder pendel, plus att jag brukar “se”personerna och kunna känna in situationen och ofta lösningen. Kanske löser samtalet frågan, för att prata igenom problemet visar många gånger vägen.

Vem vill inte se solnedgången med sin käraste, så utnyttja tiden för gemensamma promenader. Det blir en guldkant på hösten.

Ljus och kärlek från Laura