Trolldom och lite galenskap

magi, spådom,, Trolldom , , , ,

Trolldom låter alltid fascinerande, men är ju detsamma som magi som har en bättre klang. Jag skriver lite galenskap, för jag älskar att hålla på med doftande oljor och örter. Eller att sätta ihop örter, blommor och ris till kransar och olika arrangemang. Hat till exempel gjort en blomsterkrans av pyttesmå rosenknoppar, som hänger i kontorsfönstret – doftar fortfarande gott efter 2 år – men till sommaren i år blir det en ny.

Ibland använder jag runor. Mer och mer faktiskt – jag läste nyligen att runorna, till skillnad från tarotkorten och andra divinationsformer, är en källa till magisk kraft i sig själva. Runsymbolerna är ett viktigt verktyg inom modern magi, eftersom kraften av varje symbol man håller i, frigörs och kan användas magiskt. Den är alltså mer än bara en symbol.

Jag använder egentillverkade, skyddande runor som är gjorda av trä. Faktiskt har jag några olika uppsättningar av olika träslag, som har olika betydelse. Särskilt förtjust är jag i de som är gjorda av tall. Inte bara att de doftar otroligt gott – tallen står för inspiration, mod, förmögenhet, särskilt bra för kvinnor och den är ett månträd.

Trolldom och/eller magi är för mig vägen till lycka. Alla doftande örter, rökelse för allt du bara önskar. Vill du ha evig kärlek? Försök med lavendel, lagerblad och ingefära eller kanske kanel, rosenblad och salvia + rosmarin. Gäller det mer pengar, så satsa på basilika, mynta, timjan och finhackat apelsinskal.

Vill du skydda ditt hem är salvia alltid rätt, blanda med enbär och tallbarr, som skyddar mot alla typer av fientlighet. När du blandar – använd aldrig en och rönn tillsammans – de motarbetar varandra. Använd helst inte i samma rum och absolut aldrig i samma vackra lilla “turpåse”. Däremot kan du alltid lägga ner en passande kristall i din lilla lyckobag.

Med ljus och kärlek från Laura