Trolldom och Hoodoo…

Uncategorized , , , , , ,

Under hösten handlar mycket om trolldom och hoodoo, att utöva kärleksmagi, magiska ritualer för lycka och förmögenhet, att mota bort mörkrets makter och besvärjelser. Även om man inte tror på det, är det lätt att ryckas med i olika ceremonier och ritualer. Man säger ju, att för att lyckas med magi, krävs tro, fantasi, känsla och klarhet, man måste helt klart veta vad man vill.

Halloween, Häxor Hat, Häxa Hatt, Spooky

Att tända ljus för trolldom och magi känns särskilt rätt, nu när kvällarna blir allt mörkare. Inom trolldomstraditonen i nordisk folktro tar logiskt nog ljusmagin en stor plats. Det känns mysigt och rätt att lysa upp i mörkret. Att tända ett, tre eller flera ljus [ojämnt antal] samtidigt som man önskar, det ger tyngd år ens önskan. När vi arbetar med magi är de viktigaste att vi tror på, att vi kan uppnå det vi önskar. Magi är energiarbete och det vi sänder ut och fokuserar på, är det vi kommer att dra till oss. Vi riktar med magins hjälp energin mot ett utsatt mål och ska inte känna tvivel eller tveksamhet. Vi riktar vår energi och önskar – fokuserar – visualiserar – affirmerar. Tänk alltid igenom din önskan och försök att se dess konsekvenser.

Mystery, Trolldom, Bastugryta, Ljus

Välj dina ljus för ljusmagin efter det som du önskar. Är din önskan lycka och förmögenhet, ja då tar du olika gröna ljus. Du kan smörja in dom medsols, nedåtgående, med tex olja där du låtit enbär+barr och tallbarr dra några dagar. Förutom att en och tall står för lycka och rikedom, så sägs enen ha en starkt beskyddande verkan. Gör gärna en höstkrans av enris och häng på din dörr, för att mota bort dåliga och onda energier. Du kan också tända en eld ute – däri kastar du torkade enkvistar, tall – kottar o lite tallris, torkad basilika, salvia, rosmarin och vitlök för ett starkt skydd! Glöm inte att önska.

Tomtar, Elf, Magic, Förtrollning

Ljus för kärleken går från rosa till rött. Desto mer passionerad kärlek, desto rödare. Du kan gärna låta tre ljus brinna. Från ljust rosa till djupt rött, eller tre av samma röda färg! Här passar det bra om du tar en rosolja eller lavendelolja, gärna “spetsad” med lite kanel för passionen. Även här smörjer du ljuset medsols nedåt.

Magi, trolldom och/eller hoodoo vad är då skillnaden, eller likheten…… För mig är magi bara ljus, trolldom blandat ljus och lite mörker och sedan hoodoo, lite mer exotisk med afrikansk härstamning. Mer ritualer. Men det går vi mer in på en annan gång.

Ljus ock kärlek från Laura