Tarotkort betydelse

andligt, ärkeängel, drömmar, spådom,, tarot , , ,

Av tarotkortlekens 78 kort, har vi den lilla Arkanan med 56 kort, uppdelat i 4 sviter som visar hemligheterna i vårt dagliga liv. Ordet Arkana betyder hemlighet. I de 4 sviterna har vi Stavarna, eldkraften som här har ofta med jobb och framgång att göra. Vi har Mynten, jordens kraft som har med ekonomin och det materiella i livet att göra. Bägaren, vattenkraften är våra känslor och vår kärlek. Sist ut är Svärdet, luftens kraft som står för hälsan och måendet.

Den stora Arkanan gömmer livets alla stora, viktiga hemligheter. Det är 22 kort som visar själens val och stora händelser. De korten har den totala energin av alla sviter och har ett andligt djup som speglar den andliga utvecklingen och livsvägen.

Ett av mina favoritkort Nr 2 i stora Arkanan är Prästinnan. Det här kortet är fyllt med magi för både vardag och fest. Ärkeängeln Haniel som även kallas mångudinnan uppträder här som en riktig Prästinna. Hon blir din andliga rådgivare som visar dig vilka känslor du ska följa. Att du ska lita på din intuition som kan ha koppling till ditt undermedvetna- Intuitionen, denna själens första viskning när du ska ta ett beslut – det är den du ska lyssna på och tänkt igenom allt så du kan känna dig säker. Inte älta, tänka igenom.

Haniel råder också att vi ska ta till oss drömmarnas budskap och gärna be om änglahjälp vid svåra beslut. Tänd gärna ett ljus när du er om vägledning och lyssna också på det du inte vill. Det kan ge dig knuffen in på rätta vägen. Lyssna gärna på kvinnor från äldre generationer. Snart kommer du att få bra råd från en annan, lite äldre kvinna.

Tarotkorten öppnar en magisk värld, där du kan få svar på många av dina livsfrågor – en sanningens sagobok. Koppla ihop det med dina drömmar och du kommer fram till sanningen. När du får just detta kort brukar en andlig upplevelse och utveckling vara på gång.

Prata gärna med mig om det när du ringer. Jag ger dig gärna några bra råd på vägen till att hitta din egen medialitet – hur du söker svaren inom dig själv. Lyssna till din inre röst och be gärna ärkeängeln Haniel om hjälp. Du vet väl att änglarna kan vara på flera platser samtidigt, så de har alltid tid för dig.

Med ljus, kärlek och kloka ord från Laura.