Tankar inför fullmånen

magi, Måne, Trolldom , , , ,

Väntar nu på de två svanparen som tillbringar somrarna i vårt lilla tjärn. Tjärnen är liten men otroligt djup och skiftar alltid i mörka färger, svart, blått grönt. Sägs ha underjordisk förbindelse med Östersjön ett par kilometer bort. Skog runtomkring. Intressant med svanarna som återkommer regelbundet. Svanar sägs ju betyda visdom, kärlek, trohet och långt liv, samtidigt som de sägs ha förbindelse med andra parallella världar.

Det är något alldeles speciellt när de dyker upp. Stjärnklara månskensnätter är det helt magiskt att se dem glida fram över vattenytan. Sen vår-sommar- tidig höst brukar jag simma med svanarna lite då och då, men speciellt under fullmåne och speciella helger. Min simmande meditation kallar jag det – nästan flyter genom vattnet, koncentrerar mig på andningen och låter tankarna flyga fritt. Känner mig lätt och fri efteråt. Vi behöver nog alla hitta just vårt speciella moment och vi behöver inte leta, Det känns när något är helt rätt.

Alla borde ha egen magiska “låda” med några speciella händelser att “dra ut” och leta fram något, när livet känns tufft runtomkring. Kliva in i sin egen lilla bubbla. Ett av mina ex hade en speciell “katastrofritual” – han vände favoritfåtöljen, så ryggen vände mot rummet. Stoppade sin favoritpipa [han samlade], stoppade den omsorgsfullt, tände och rökte njutningsfullt medan han riktigt skådade ut genom fönstret, helt inne i sin egen bubbla. Förrådde aldrig vad han tänkte på. Hmmm – “ett av mina ex” – inne på mitt fjärde äktenskap har jag nog blivit lite av en relationsexpert, hehe.

Väntar också på att fladdermössen ska börja flyga runt. De är världens bästa myggfångare och dyker upp när myggen börjar komma. Ska visst kunna fånga upp till 1000 mygg i timmen. De ser ut som små flygplan i aktion, när de jagar under fullmånen en stjärnklar natt. Våra svenska är rätt små, men de jag sett i sydliga länder har varit mäktiga. Dessa små flygare är fyllda av magi, bland de mest mytomspunna. En varelse i ett gränsland. I Europa förknippas de med med mörker, död och häxkonster, ofta sammankopplat med fullmåne. Dracula i djurgestalt.

I andra kulturer är den helig och sammankopplas med lycka, hälsa och långt liv. Det tror jag på. Under fullmånen kommer jag att be fladdermössens hjälp om en myggfri sommar – låter rimligt tycker jag. I folktron sägs det att dessa nattens tysta jägare också bringar ljus över mörker och hjälper de goda krafterna. Få djur är så mytomspunna. Vill du veta mer… läs boken “Fladdermusen i en mytisk värld” av Bengt Edqvist. Blir nästan feelgood en fullmånenatt!

Med ljus och kärlek från LAURA. Glad Påsk!