Tänder första ljuset – 1 advent idag

advent, andligt, magi, mörker, vinter , , , , ,

Nu börjar nedräkningen inför julen. Mycket som ska ordnas, så att julen blir magisk. Tänk på att magi inte kommer av sig själv. Magi är att använda tanken och viljan för att åstadkomma förändring – du riktar din energi och önskar, fokuserar, visualiserar och manifesterar. Energi söker sig till liknande energi, så magi är ett sätt att kommunicera med universums resurser. När du manifesterar gör du det som om det du önskar redan är ett faktum. När det som du önskar redan är så når du rätt frekvens och ger rätt vibrationer. “Jag är… jag har… jag ser… jag känner…. Lyckan, kärleken, pengarna strömmar till mig. Jag är värd det. Så är det”.

Att tända detta första ljus inför julfirandet känns alltid mycket speciellt för mig. Får mig att tänka på året som varit, hur kort tid som är kvar och allt som ska förberedas för kommande advent, lucia, jul och sedan nyårsfest. Kanske känns det lite extra speciellt i år, eftersom samhället börjar öppna upp lite efter hårda covid restriktioner. I alla mina önskningar kommer “bort med covid” få en extra liten plats.

Adventstiden betyder också många mysiga kvällar med älsklingsmusik och favoritböcker, Just den här årstiden är det shamantrummor och deckare som gäller. När jag väl fastnat för en författare, så brukar läsa igenom allt vad denne skrivit, så nu ligger en hög stapel Camilla Läckberg på bordet bredvid sängen. Hon har förmågan att beskriva sina karaktärer, så man tycker sig känna dem. Ser fram emot låga kvällar på soffan i höstmörkret, med en bok i handen och tekoppen bredvid. Det är lycka i det lilla.

Godisråtta som jag är, så är tillverkandet av julgodis en viktig del av förberedelserna. Choklad är den absoluta favoriten så det första blir ett stort berg apelsintryffel. De rivna apelsinskalen blandas med lite Ceylonkanel, för julstämningens skull. Men inte bara det. Lite kanel i kaffe eller te på morgonen ger dig glädje och styrka sägs det. Kanel ökar dessutom din koncentration på det som är viktigt och stärker självförtroendet. Kanel i drycken sägs göra det omöjliga möjligt.

Sist men inte minst är kanel ur en häxas synpunkt viktig i ritualer för rikedom, välstånd, tur och pengar. Kanel tillhör elementet eld och det sägs att den mytiska fågeln Fenix återföddes från en bädd av kanelblad. För att plånboken alltid ska vara fylld, lägg i ett par myntablad och strö över lite kanel. Den lockande doften kommer att locka pengar in i ditt liv. För att lägga lycka till förmögenheten brukar jag också lägga dit ett par torkade enbär också. Planerar du ett större inköp, gnugga kanel mellan händerna för att pengarna ska fyllas på igen. Ät kanelbullar innan du går på en jobbintervju – då blir du mer vältalig och glöm inte att smula ner lite kanel i vänster sko för lycka under dagen. Och gör som jag, strö lite mald kanel över julklapparna för att skänka lite extra lycka.

Härliga adventshälsningar, ljus och massor av kärlek från Laura