Tänd ett ljus

andligt, ärkeängel, förtroende, magi, mörker , , ,

och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörkt nu men blir ljusare igen… Denna sång, skriven av Niklas Strömstedt och Lasse Lindbom är och förblir min absoluta favorit i juletid. Att vi ska tända ett levande ljus som symbol för hopp om en bättre värld. Kanske också för speciella minnen jag har, just med orden På radion sjöng de om fred på jorden. Jag ville tro på de slitna orden och det gör jag fortfarande.

Kanske är det så att vi blir godare människor under julen. Själv har jag iallafall lättare med problemlösningar och att förlåta just under julen. Brukar också bli nostalgisk och lätt sentimental – men ingen fara, det går snabbt över och jag är åter mitt gamla, lite kaxiga jag. Sätter upp skyddsmuren igen, Men jag tror det går så för många. Läste att vi under julen är givmildare än någonsin i at ge till välgörenhetsorganisationer.

Det är något magiskt när ljusen brinner. Inte underligt att våra hjärtan mjuknar och att änglakontakter och andliga upplevelser blir mer kännbara. Det sägs att detta är en fantastisk tid för spådom och andliga kontakter. Kanske för att vi är mer kravlösa och har lättare att ta emot och acceptera.

Att spå i levande ljus är fascinerande. När flamman brinner rak och ren utan rök, visar det på att dina önskningar kommer att inträffa som planerat. Men kanske inte så snabbt som du önskar – tiden är alltid svår att förutsäga. En kort brinnande flamma tyder på svag energi och att du kanske inte kommer att nå målet. Rök i grått eller mörkare kan tyda på misslyckande. Men kolla veken, det kan vara så att den ställer yill det helt i onödan. Ljuset kan brinna på många vis, men jag ska inte gå in på alla här.

Värmen från ljusen hr tinat upp många frusna hjärtan, låtit människor le. Hur som helst är julen en magisk helg. En helg för önskningar och kontakt med det andliga.

I dag, dagen före….är det till och med torsdag, trolldomens dag. Här har asaguden Tor gett namnet. Han var de fria människornas gud och den kraftfullaste bland gudarna. Sades ge tur och lycka, så kanske är torsdagen, dagen för lottoköp och önskningar. Torsdag är också ärkeängeln Metatrons dag. Han som sägs sitta på en egen tron bredvid Gud Hans färg är violett, elementet är jord och chakrat är kronchakrat. Metatron sägs vara den ende ängeln som kan se in i Guds ljus och är en bro mellan andligheten och människa. Han hjälper känsliga personer och behöver du en ärkeängels hjälp idag är det Metatron du ska be till.

“Bättre att tända ett ljus om än aldrig så litet, än att förbanna mörkret” sa Konfucius. Ljus och kärlek från Laura