Tallkottar och tallbarr.

magi , , , , ,

Tallen min absoluta vinterfavorit: Barren innehåller även på vinter massor av vitamin C. I te  är det fantastiskt mot både hosta och förkylning. I badet doftar det underbart gott och verkar stärkande. Jag brukar till och med använda det i sista sköljvattnet, tillsammans med citron, när jag tvättar håret. Ger glans och underbar doft.

Naturligtvis kastar jag inte barren i badvattnet, utan krossar dom och ger ett uppkok för att hämta ut doften. C vitaminerna förblir intakta. Brukar göra påsar av eko bomullstyg eller bred gasbinda, som jag fyller o knyter ihop. Då kan jag hälla allt tillsammans i badkaret utan kladd. Har också provat att hänga påsen över duschen, fungerar utmärkt.  Men höjdpunkterna är tallens alla magiska egenskaper. För att dra nytta av dessa, har jag under några år nu försökt att odla en bonsai tall, som den på bilden. Har visserligen kommit en bit på väg, men det dröjer säkert ett par år till innan den kommer i närheten av förebilden.

Men jag har alltid en krans av tallkvistar med kottar hängande på ytterdörren! Det sägs bringa framgång och förmögenhet till hemmet eller företaget! Om du hänger dem över din säng på vintern, sägs den mota bort sjukdom under den kalla årstiden. Om du har tallkottar på ditt altare när du utför ritualer håller de det onda borta. Inom folktron har tallkottar blivit använda  för att symbolisera andlig medvetenhet, upplysning och evigt liv. De används för rening och för att mota bort negativa energier. Bär alltid med dig tallkottar i fickan, för att behålla styrka, energi och hälsa. Särskilt när du blir äldre. Använd dem alltid i ritualer för att attrahera förmögenhet, rena ett nytt hem och för att “stå stadigt” under svåra tider.

Med vintriga hälsningar från Laura