Ta semester inombords

andligt, Attraktionslagen, drömmar, glädje , , ,

Dröm dig bort – visualisera och förflytta dig i tanken till en plats du alltid drömt om. En strand i ett soligt land, på en vacker, blomstrande sommaräng eller kanske till ett spa de luxe där du får njuta fullt ut. Så att du kan lämna spa och dröm som en fantastisk, ny människa.

Du kanske sitter i solnedgången, som till meditation, när du omsluter dig i din “drömbubbla”. Livet kan vara härligt när du ökar din livslust. När du är kvar i din visualiserade värld – lägg märke till alla detaljer – hur det ser ut, doftar, känns – värmen, hör du musik eller fågelkvitter.

Det blir ungefär, som den så kallade pink-bubble meditationen, men semesterdrömmen istället. Ibland känns det riktigt skönt att bara få drömma sig bort till en bättre plats. Försök att så ofta som möjligt göra sådant som får dig att bli glad. Laga mat som du kan njuta av. Satsa på gott ört-te. Kombinerar du gott och nyttigt mår du bra och blir friskare.

Tänk på allt som gör dig glad. musik, sång, skratt, teater, god mat, kärlek – gör din egen lista på favoritsaker. Kanske älskar du att dansa, gosa med katt eller hund – börjar du känna dig deppig, starta med något favoritgöromål. Börja skriva en lista på saker som du verkligen gillar att göra, spara den i en extra drömlåda som du tar fram när du behöver ett lyckoråd.

Skratta, se en tokig film, tänk på att skratt förlänger livet. Om du inte känner för det “fake it till you make it”. Känns lika fånigt i början, som att alltid le mot sin egen spegelbild. Helst också säga något fint som “du är snygg”. Tro mig, båda delarna hjälper, om man inte ger upp.

Med ljus, kärlek och ett smittande skratt från Laura