Stor eld…

Uncategorized , , , , , ,

Jag älskar eld.. I form av brasor, levande ljus och stora kontrollerade eldar. Värmen, doften och energin är underbar. Särskilt den här tiden på året, när allt som höjer mysfaktorn är värt sin vikt i guld.

Ett glas vin framför brasan med en ostbricka och frukt är balsam för trötta själar. Ett, för många, jobbigt år närmar sig slutet och vi får försöka ta vara på guldstänken i tillvaron. November är den jobbigaste och mörkaste månaden av alla tycker jag. I december kommer julbelysning och kanske vit snö som ljuspunkter. På sätt och vis har november blivit schack-spelets månad för mig. Ger möjlighet att samla tankarna och leda in dom på logiska banor. Jag brukar “jaga” schack partner, men lyckas jag inte, funkar det bra med schack mot datorn på en fäll framför brasan. Finns bra spel i alla svårighetsgrader att ladda ner. Väldigt bra om man, som jag, har svårt att förlora. Ingen vet och i värsta fall kan man skylla på datorn!

Vad jag också älskar nu är en värmande kopp te, lika gott och bra på morgonen som på kvällen. Svart, vitt eller grönt. Eller ett fantastiskt örtte. På morgonen något fräscht med mynta, lime, ingefära och/eller oregano. Oreganon till exempel, är bra för immunförsvaret med massor av antioxidanter. Dessutom säger magin, att den hjälper dig att få pengar i plånboken. Oreganon är med i min lilla lycko “örtapåse”, för just pengar och framgång. Tillsammans med enris+bär och tallbarr för lycka och förmögenhet. Brukar ha den lilla påsen i fickan och tänka eller säga något fint pengaspell några gånger om dagen. Man säger ju att ordets makt är mäktigt.

Vad som också också väcker livslusten på senhöst o vinter, det är hett te. Det höjer också mysfaktorn något rejält. På kvällen blir det te med kanel, vanilj och torkade hallon+blad. Doftar himmelskt och är jättenyttigt.

Många stora lyckokramar från Laura.