Spådamer och medium

andligt, kristallkula, medial, spådom, tarot, väder , , , ,

Finns det en skillnad eller är det samma sak undrar du? Spådamer och medium är helt enkelt de som har den mediala gåvan. Denna kan däremot visa sig på olika sätt oavsett om man nu arbetar som medium för att förmedla kontakter med andevärlden eller som spådam/sierska för att huvudsakligen förutsäga framtiden. Känns bara som att vi alla, om vi nu kallar oss det ena eller andra, arbetar mot samma mål. Att ge kunden svar på de frågor som ställs. Vägarna kan vara lite olika, så leta dig fram tills du hittar den som du tror kan hjälpa dig bäst. Inget fel att prova sig fram – du går ju inte till första bästa tandläkare, frisör eller hudterapeut heller. Just att arbeta på en linje med flera kollegor känns tryggt, det finns alltid någon att prata med just när det behövs för dig som kund.

Att sitta där med kristallkulan liggande i sin svarta sidensjal gör att jag känner mig riktigt trygg med spådom. Särskilt när jag tänker på de tidigare generationerna i släkten som hittat svaren i den tidigare. Den kommer från min släkt och är mycket gammal. Jag är väldigt noga med att rena den efter användning och även före om jag inte använt den på ett tag Vore inte kul att blanda in tidigare spådomars energier i min läsning.

Själv har jag alltid sett mig som nån sorts blandning av shaman och örthäxa, sierska, medial vägledare och healer. Att du ska få rätt svar på dina frågor känns som det viktigaste, inte vad jag kallas. Eftersom jag växte upp i en familj med flera sierskor, har jag från början lärt mig använda många metoder. Kortläsning, kristallkula, pendel, runor för att nämna det vanligaste, men jag spår också i eld och kaffesump. Tror jag nämnde blysmältningen på nyårsafton. Så har det tillkommit en del i olika länder jag bott. Mycket känner jag in genom kundens energier, men det kan kännas skönt att stödja det med kula, kort eller pendel.

Jag lägger gärna kort, något som du som brukar ringa säkerligen märkt. När du till exempel vill ha kontakt med någon på andra sidan, har jag för länge sen börjat använda kort för att styra upp det lite. Mestadels vet man inte helt säkert vem som kommer – ofta kommer det tecken i form av doft eller färg – kontakt med andra sidan är inte ett fråga – svar samtal utan något som måste tydas. Man kan få ett namn, men inte en hel konversation. Jag brukar därför “hänga upp” mötet på en 6 korts läggning. Kort 1 Vem är närvarande? kort 2 Hur är släktskapet?, kort 3 Vilka egenskaper från dig?, kort 4 Hur är ditt mående?, kort 5 Meddelande till frågande?, kort 6 Tecken som lämnas?. Det kan till och med hända att inga tecken kommer vid ett första försök. Just kontakten med andra sidan är något som görs väldigt olika.

På senare tid har det också blivit rätt efterfrågat med runor och jag använder det gärna om du vill. Det var faktiskt min mors favorit, ska vi säga hjälpmedel, och jag lärde mig från henne hur de används. Runor är också väldigt populära att spå med i Frankrike, särskilt längs franska kusten har jag märkt på semestrar. Kanske från tidigare Vikingabesök? Veta kan man aldrig.

Med ljus och kärlek från Laura