Sommar, sommar…

magi, Sommar, väder , ,

Visst får vi nordbor någon sorts personlighetsförändring av sommar och sol. Borta är den lite tillknäppta människan och och ut blomstrar en pratglad, leende person. Åtminstone på semestern. Bekanta som har båt, har pysslat och donat i ett par månader redan, för att ha “älsklingen” i toppskick när den sätts i vatten. Många planerar till exempel en midsommar på sjön eller havet. Andra väntar otåligt på utlandsresan. Nu när corona-restriktionerna börjar trappas ner är otåligheten stor. Känns som om vi människor blir utsläppta på det efterlängtade “grönbetet” efter ett tufft år.

Nu önskar vi äventyr. Om vi inte kastar oss på ett flygplan för semester i ett soligt land, så vill vi ha omväxling här hemma. Jag nämnde bekanta med båt – den här midsommarhelgen for de ut till en ö där det blev både midsommarstång och öppen eld. Och lite magi… de fick skriva spell och strö örter i elden samtidigt som de önskade sig att deras dröm skulle gå i uppfyllelse.

Eftersom jag är ensam hela den här helgen hade jag på midsommarafton picknick vid egna dammen. Med eld naturligtvis. Jag brukar använda elden för besvärjelser när jag vill driva bort dåliga energier. Det är mycket just nu runt om i världen, så jag hade plockat en stor korg med enris och kastade kvist för kvist på elden. Brukar ofta använda enen för att förbättra energier. Att den också står för lycka och förmögenhet är ett plus. Tycker också om lukten. Ritualer som är mer allmänna brukar jag mest “hålla på med” på helgdagar. De mer personliga spar jag gör under fullmåne och nymåne.

Kanske börjar vi nu efter pandemins härjande semestra mer hemma i Sverige. Naturen med skogar, sjöar och allemansrätt är något rätt så unikt i världen. Det är inte överallt man kan ströva fritt i skog och mark med tillgång till sjöar och vattendrag. Att tillbringa tid i naturen är bra för hälsan, både psykiskt och fysiskt.

Sommaren är förstås den mest fantastiska årstiden för naturupplevelser. Sommarängar med sin fantastiska blomsterprakt, skogens skiftningar i alla nyanser av grönt. Alla friska, fräscha dofter och djurlivet, inte att förglömma. Alla år jag bodde utomlands försökte jag alltid tillbringa semestertiden hemma i Sverige. Jag lärde mig nog uppskatta vår svenska natur mer, när den var på avstånd ett tag.

Om äventyrlig eller lugn, önskar jag dig en härlig sommar! Hälsningar från ditt medium LAURA