Sommar, magi och spådom

magi, Sommar, spådom, , ,

Juli månad och sommaren har sin vackraste tid. Min favoritsysselsättningen nu är att sitta på en sten vid vattnet och lägga tarotkort. Iallafall idag, hehe – har suttit i solen och gjort läggningar för vänner och bekannta, för mig sjäv och världen helt allmänt. Hade tarotkortleken i fickan på morgonens vovvepromenad och kunde inte motstå nät kortleken “kallade”, häxa är och förblir häxa. Om korten och magin har rätt, väntar oss en mer positiv tid framöver, än vi kanske tror i ögonblicket.

Det som slår mig är att korten övervägande är positiva, om det nu gäller ekonomi, hälsa eller kärlek. Upp kommer allt som oftast kort ur den sk stora Arkanan – hemligheten – som brukar ge en bild av hela vår situation. Jag har till och med vid mina trekortsläggningar nu delat kortleken i två högar – en med bara stora och en med lilla Arkanan, för att få en mer korrekt bild.

Vid en läggning kom först Lyckohjulet med ärkeängeln Mikael, som visade glädje och hopp för framtiden. Att det finns bra flyt för avgörande livsval, så det lönar sig att stanna upp och se igenom sina möjligheter. Att lyssna noga på sin intuition och även ta emot goda råd som dyker upp. Allt ordnar sig. Som andra kort visade sig nr 6 i Svärd, som visar på nystart och att vi kommer in i en positiv fas i livet. Snart kan glömma problem och tvivel. Det är nu vi hittar lösningar, så vi ska tänka positivt och njuta av lugn och glädje. Tredje kortet var drottningen i eld som säger att om vi tror på oss själva kan vi nå vad som helst [nästan]. Vi ska acceptera alla våra sidor och ha överseende med små fel – de har vi alla.

Med önskningar om en magisk sommar! Ljus och kärlek!